Van Tuşba Müftülüğü’nde Diyanet Vakfı’nın Suriye’deki faaliyetleri için zorla para toplandığı, zekat ve fitrelerin Diyanet Vakfı’na verilmesinin zorunlu tutulduğu iddia edildi. Diyanet Vakfı’na bağış yapmayan imam ve müezzinlerin, “CHP’nin imamı” denilerek hedefe konulduğu, listede isimleri sarı renge boyanarak fişlendikleri ileri sürüldü. Skandal Meclis gündemine taşındı.
Van Tuşba İlçe Müftülüğü bünyesinde görevli imam ve müezzinlerden, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Suriye’deki faaliyetleri için yönetim baskısıyla para toplandığı, müftülük personelinin zekat ve fitrelerini Türkiye Diyanet Vakfı’na vermeleri konusunda zorunlu tutuldukları iddia edildi.
Diyanet Vakfı’na para aktarmayan imam, müezzin ve Kuran kursu öğreticilerine, “CHP’nin imamı” denilerek baskı yapıldığı, hazırlanan listelerde isimleri sarı renge boyanarak fişlendikleri öne sürüldü.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Tuşba Müftülüğü’ndeki bağış baskısı ve fişleme iddialarını soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıdı.
Tanal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, zorla bağış toplanması, personele baskı yapılması iddialarıyla ilgili olarak Tuşba İlçe Müftüsü ile Tuşba İlçe Müftülüğü Şube Müdürü hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu.
MÜFTÜLÜK KAÇ PERSONELDEN SAVUNMA İSTEDİ?
CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:
1 Van Tuşba İlçe Müftülüğü bünyesinde görevli İmamHatip, Kuran Kursu Öğreticisi, MüezzinKayyım ve diğer personel sayısı kaçtır?2 Tuşba ilçesinde görev yapan İmamHatiplerden, MüezzinKayyımlardan, Kuran Kursu Öğreticilerinden, Diğer Diyanet personelinden Türkiye Diyanet Vakfı’nın Suriye’deki çalışmaları için zorla para toplandığı iddiası doğru mudur?
3 Tuşba Müftülüğü’nün talimatıyla ilçede görevli imamların, müezzinlerin, Kuran kursu öğreticilerinin, zekat ve fitrelerini Türkiye Diyanet Vakfı’na vermeleri zorunlu tutulmuş mudur?
4 Diyanet Vakfı’na verilecek zekat ve fitre bağışı için hazırlanan yardım zarflarını teslim almayan imamlar, müezzinler, Kuran kursu öğreticileri ve diğer din görevlileri, Tuşba Müftülüğü yetkilileri tarafından “haklarında işlem yapılacağı” şeklinde uyarılmış mıdır? Zekat ve fitre bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı’na vermeyen Van Tuşba ilçesinde görevli imamlar, müezzinler, Kuran kursu öğreticileri, hazırlanan listede isimleri sarı renge boyanarak fişlenmiş midir? Tuşba Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı için personelin onayına bakılmaksızın emrivaki bir şekilde zekat, fitre ve bağış toplanması, para vermeyen din görevlilerinin listelenerek fişlenmesi iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılacak mıdır?
5 "Suriye için para vermeyen, zekat ve fitre bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı’na aktarmayan Tuşba Müftülüğü bünyesinde görevli İmamHatiplerin, MüezzinKayyımların, Kuran Kursu Öğreticilerinin, “CHP’nin imamı” şeklinde hedef gösterildiği iddiası doğru mudur?
6 Son bir yıl içerisinde Van Tuşba İlçe Müftülüğü’nce savunması alınan, hakkında soruşturma başlatılan, disipline verilen Diyanet personeli sayısı kaçtır? Tuşba ilçesindeki din görevlilerinden savunma alınmasının, haklarında soruşturma başlatılmasının, disipline sevk edilmesinin gerekçesi nedir?
7 Tuşba Müftülüğü yönetimince ilçede görevli imamlara, müezzinlere ve diğer Diyanet personeline baskı yapıldığı, mobbing uygulandığı iddiası doğru mudur? Tuşba’da son bir yıl içerisinde görev yeri değişikliği talebinde bulunan Diyanet personeli sayısı kaçtır?
8 Zorla bağış toplanması, personele baskı yapılması iddialarıyla ilgili olarak Tuşba ilçe Müftüsü ile Tuşba İlçe Müftülüğü Şube Müdürü hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?
http://www.krttv.com.tr/gundem/bagisyapmayanimamlarachpninimamidedilerh79358.html
Kamu çiftlik gibi21 izlenme
Mahfi Eğilmez tek cümle ile ekonomi dersi verdi28 izlenme
'Kılıçlı Yemin' krizinde flaş gelişme! Teğmenlerin dosyaları Kara Harp Okulu'na geri gönderildi22 izlenme
Bu evlerde kim yaşayabilir7 izlenme
Eleştirilerin hedefi olan AKP’li başkan o şirketlerden istifa etti!94 izlenme
Antalya Konyaaltı'nda geç kızın fotoğrafını çeken yabancı uyruklu 3 kişi meydan dayağı yedi!42 izlenme
İlçe Tarım Müdürlüğü'nü cemaate bağlamışlar!73 izlenme
Karganın İsrail bayrağını yerinden çıkardığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu30 izlenme
Sedat Peker'den manidar tweetler! Gideceği ülkeyi açıkladı
Aniden insanlar etrafta koşuştururken ortaya çıktı: İşte göğe yükselen melek
AKP artık kömür de dağıtamıyor! Dağıttığı kömür miktarı %42 azaldı, TTK ise 1,1 milyar TL zarar etti!
İnce'nin adaylık için tek şartı var