İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)ye yönelik düzenlen operasyonlarda tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatı Cihan Ünal, Çalık için tahliye tabinde bulunduklarını söyledi.
Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Çalık'ın iki kez geçirmiş olduğu akut lösemi ve lenfoma hastalıkları ile halihazırda yaşadığı hızlı kilo kaybı ve tiroit rahatsızlığı gibi sorunların tutukluluğun devamı halinde ciddi hayati risk oluşturduğunu ifade etti.
Bu nedenlerle, 17 Haziran 2025 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 103. maddesi uyarınca Çalık'ın tahliyesi için talepte bulunduklarını belirten Ünal, cezaevi koşullarının Çalık'ın sağlık durumu açısından uygun olmadığını ve geri dönülmez sonuçlar doğurmadan tedbir alınması gerektiğini belirtti.
Ünal, açıklamasının tamamı şu şekilde:
"TUTUKLANDIĞI TARİHTEN BU YANA 15 KİLO KAYBI"
"Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, Mehmet Murat Çalık, 23 Mart 2025 tarihinden bu yana tutuklu bulunmaktadır. Ancak müvekkilimizin geçmişte iki kez geçirmiş olduğu akut lösemi ve lenfoma hastalıkları ile halihazırda yaşadığı hızlı kilo kaybı ve tiroit rahatsızlığı gibi ciddi sağlık sorunları, tutukluluğun devamının hayati risk oluşturacak boyuta ulaştığını göstermektedir.
Mehmet Murat Çalık, geçirdiği ağır hastalıklar nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlikten muaf tutulmuş bir kişidir. Uzman hekimlerce yapılan değerlendirmelere göre, tutuklandığı tarihten itibaren yaşadığı yaklaşık 15 kiloluk kilo kaybı, özellikle cezaevi ortamındaki yetersiz koşullar nedeniyle hastalıklarının nüksetme riskini ciddi şekilde artırmıştır.
Müvekkilin yaşı da dikkate alındığında, hastalığın yeniden ortaya çıkması durumunda hayati tehlikeyle karşı karşıya kalacağı açıktır.
Açıklamada, bu nedenle 17 Haziran 2025 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurulduğu ve Çalık'ın tahliyesinin talep edildiği belirtildi. Açıklamanın devamı şu şekilde:
"Bu nedenlerle, 17 Haziran 2025 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 103. maddesi uyarınca müvekkilimizin tahliyesini talep etmiş bulunmaktayız.
Cezaevi koşulları sağlık durumu açısından uygun değildir ve geri döndürülemez sonuçlar doğurmadan önce tedbir alınması gerekmektedir.
Hukukun temel ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde, Mehmet Murat Çalık'ın sağlık durumu gözetilerek adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakılması en adil çözüm olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ünal'ın avukatının paylaşımını alıntılayarak, "Başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır!" dedi.
Çelik'in paylaşımı şu şekilde:
"Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık önce hukuksuz ve mesnetsiz iddialarla tutuklandı, ardından hastalığına rağmen ailesinden, doktorlarından, avukatlarından kilometrelerce uzağa İzmir’e sevk edildi.
Hukuksuzca tutuklanan herkese cezaevi zor ama ağır bir hastalık atlatan, tedavisi devam eden başkanımız için daha da zor.
Mehmet Murat Çalık Başkanımızın hayatını tehlikeye atmak telafisi imkansız sonuçlar doğuracağı gibi halkımızın vicdanında da kabul görmez.
Başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır!"
Eski Emniyet Müdürü’nden Avukat Mehmet Yıldırım hakkında suç duyurusu: “Beni yalan beyana ve iftira suçuna zorladı”22 izlenme
AKP'nin 23 Haziran sonrası İBB planı deşifre oldu!243 izlenme
Ölümlü kazaya neden olan AKP’li başkana skandal ceza! 48 bin TL 12 taksit yapıldı19 izlenme
Vali'den kaymakamlara: Ölüm sayısı ilk 5 aydaki sayının o kadar çok üzerinde ki, şaşırırsınız!47 izlenme
Çiftçi halini daha nasıl anlatsın? 'Çiftçinin halini görün, hayatımda hiç pet şişelerle mazot aldığımı hatırlamıyorum. Batırdınız bizi!'48 izlenme
Görevden alınan belediye başkanlarına YSK neden izin verdi?96 izlenme
Dr. Ergin Koçyıldırım, Bakan Koca’nın açıklamasını yalanladı: ABD’de Türk test kiti yok!158 izlenme
Gri pasaportla insan kaçırma haberleriyle gündeme gelmişti: AKP'den tekrar aday gösterildi25 izlenme