Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ‘Hilalin Gölgesinde Saklı Abideler’ başlığıyla reklam amaçlı 7 adet afiş çalışması hazırlattı. Deniz Zaferinin kahramanlarının yansıtıldığı illüstrasyon çizimlerde Atatürk görselinin altına Mustafa Kemal (Atatürk) Bey’ yazıldı. İlanların bastırılıp sokaklara asılmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün afişi büyük tepki çekti.

Afişlere en büyük tepki CHP kanadından geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Afişler önüme geldiğinde şaka sandım. Sonra arkadaşlarım doğru olduğunu söyleyince önce asmama kararı aldık. Sonra ibreti alem için asmaları talimatı verdim. Sonunda Atatürk’ü beye kadar düşürdüler, bunu da gördük sonunda. ‘bey’ hiç kullanılmamıştır bugüne kadar. Mustafa Bey, Kemal Bey. Alıştılar ya bunlar ‘Bay Kemal’e, Bay Atatürk. Yavaş yavaş yok etmeye çalışıyorlar” diyerek tepkisini gösterdi.

Başkan Ülgür Gökhan’ın ardından sosyal medya hesabında afişi paylaşan CHP İl Başkanı Metin Ümit Oral, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale sokaklarında bilboardlarda bu şekilde ifade edilmesiyle ne yapmak istiyorsunuz. ‘Hilal’in Gölgesinde Saklı Abideler’ adı altında serileştirilmiş ve bilboardlara asılmış bu görselde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz, Mustafa Kemal ( ATATÜRK ) bey, diye ifade edilmiş bulunmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunuyor, Tarihi Alan Başkanlığını yaptığı bu çalışmasından dolayı kınıyorum” diye yazdı.

Gelen tepkiler sonrası Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:
“Çanakkale Muharebelerinde adını Anafartalar Kahramanı olarak Türk milletine duyuran Mustafa Kemal Atatürk, Conkbayırı ve Anafartalar Muharebelerini kazandığında rütbesi Kurmay Albay’dır. Osmanlı Devleti’nin askeri terminolojisinde Mirliva (Tuğgeneral) rütbesinden itibaren ‘Paşa’ unvanı altındaki rütbeler de ise ‘Bey’ unvanı kullanılmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk tarihinde ve özellikle Çanakkale Muharebelerindeki yeri ve önemi tartışılmaz derecede önemli olmakla birlikte milletimiz açısından yüksek hassasiyet taşımaktadır. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak misyon ve vizyonumuz doğrultusunda üstümüze düşen görev ve sorumluluk bilinciyle yapmış olduğumuz bütün çalışmaları bir disiplin içerisinde yürütmekteyiz.”
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/mustafakemalataturkebeyyakistirmasi1727223
Depremzedelerin kaldığı çadırda yangın41 izlenme
Fatih Altaylı’dan flaş Narin Güran davasına yönelik çarpıcı iddia: "Korkarım ki..."83 izlenme
Damadın düğünde yaptığı itiraf hem gelini hem de davetlileri utandırdı.43 izlenme
RTE'nin diplomasının sahte olduğunu sağlam delillerle anlatıyor !3560 izlenme
Tarikat ve cemaatlere bedava arazi tahsisi36 izlenme
Tekel arazisiyle köşeyi döndü!27 izlenme
Bahçeli MHP medyasında sessizliğini bozdu: "Bu görüntüler tek kelimeyle rezalettir"15 izlenme
İstismar mağduru Fatmanur Çelik ve kızının ölüme yürüdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı36 izlenme
Mariupol şehri sakinleri, Azak taburunun militanlarının şehir merkezini bombaladığını bildirdi.
Mansur Yavaş'tan İçişleri Bakanı'na '591 AKP'li belediyeye soruşturma izni' yanıtı: "Evi basılan AKP'li görmedik"
AKP'li belediyede çalışan işçi intihara kalkıştı! 'Biz işçiyiz, hayvan değiliz! Selahattin başkan bizi sömürdüğün yeter!'
YÖK'teki görevden alma skandalının perde arkası ortaya çıktı: Basmışlar istifayı!