Sosyal medyada birçok öğrenci, aldığı KYK kredisinin geri ödemesi ile ilgili paylaşımlar yaptı. Öğrencilerin borçlarına gelen faizlerin ana paranın 3 katından fazla olması dikkat çekti.
Örneğin bir Twitter kullanıcısı tarafından yapılan bir hesaplamayı içeren ekran görüntüsünde, anapara tutarının 32.415 TL olduğunu, toplam geri ödemenin ise 102.348 TL olduğu görüldü. Ayrıca görüntüde ‘Enflasyon Farkı Toplam Tutarı’nın 69.933 TL olması da tepkilere neden oldu.
Söz konusu paylaşımların bir hesaplama sitesi üzerinden yapıldığı ve henüz edevletten borçların çıkmadığını belirtmeden geçmemek gerek.
Diğer bir öğrencinin ise 26. 910 TL kredi aldığı; ancak ‘Enflasyon Farkı Toplam Tutarı’nın 48.274 TL olması sebebiyle 75.184 TL ödeyecek olması da dikkat çekti.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesindeki açıklamasına göre, aylık bazda ve izleye yıllardaki artış oranlarına göre ödenecek olan kredilerin, TÜİK tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak olan tutar üzerinden geri ödenmesi gerekiyor.
Öğrencilerin paylaşımları ise şu şekilde:



Yeniçağ
Ahmet Ercan'dan İstanbul için deprem temennisi: "Yarılıp kırılsın İstanbul Tekirdağ Yalova. Gönül ister ki 4 deprem daha olsun"25 izlenme
Sedat Peker'den yandaş Akit'e! "Kahpesiniz. Namussuzluk niye yapıyorsunuz?"54 izlenme
Yüzbinleri soğuğa mahkum eden skandal: 'AFAD'ın stoku yetersiz, ihale verilen yandaş firmadan bir tane bile çadır alınmadı'45 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'den AYM ve İletişim Başkanlığı tepkisi: 'Nasıl bir memlekette yaşıyoruz?'24 izlenme
Yozgat Havalimanı'nın maliyeti 9 kat arttı!34 izlenme
AKP'li vekilden 15 Temmuz gazisine: Tantana yapmayın!221 izlenme
MASAK, Thodex'in hesaplarına bloke koydu93 izlenme
Rusya santrale el koymuştu, Akkuyu Nükleer Santrali’nde 400 kişi işten çıkarıldı!30 izlenme
Hakan Ural canlı yayında Gülşen'in tutuklanmasını savundu, Şahan Gökbakar'ı da hedef gösterdi!
Tanal'ın paylaştığı fotoğraflardaki araçlar kimin?
Bilal Erdoğan, babasıyla körfez turuna çıktı! O görüntü sosyal medyayı çalkaladı!
Soykırım yalanını kabul eden ABD'ye laf çok, icraat yok! ‘ABD’nin soykırım yalanına üsler kapatılarak cevap verilsin’