Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen alımıyla ilgili mülakat sürecini başlatıyor. Pazartesi günü başlaması planlanan mülakat öncesinde bugün Ankara Öğretmenevi’nde Türkiye’deki tüm mülakat komisyon başkanları toplandı.
Odatv’nin bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre; toplantı devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt yanında görevden alınmış iki daire başkanı ile toplantının yapıldığı salona geldi.
Kurt, kendi alanı olmamasına rağmen, toplantıdaki komisyon başkanlarına Cumhurbaşkanlığından gelen isim listesine, mülakatlarda 5 ile 10 arası, Başbakanlık'tan gelen isim listesine ise 1 ile 5 arası puan verilmesinin talimatını verdi.
Kurt’un bu talimatına, toplantıyı yöneten Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu müsteşar yardımcısı Muammer Yıldız karşı çıktı.
Ankara Öğretmenevi’nde yaşanan bu skandal olay, çocukları eğitecek isimlerin nasıl belirlendiğine de bir mercek tutmuş oldu.
Bürokrasideki kavga, artık listeler üzerine sıçramış, memleketin geleceğini eğitecek kadroların kimin yandaşı olmasını belirleme noktasına kadar ilerlemiş durumda.
Sami Menteş
https://odatv.com/ogretmensecimindeakilalmazskandal12041854.html
Böyle çevirme daha önce görülmedi! Polis, motosiklet sürücüsüne silah çekip tekerleğine tekme atarak durdurdu!62 izlenme
Jandarma kararnamesinde 4 generale ‘beklenmedik’ emeklilik! FETÖ’nün hedefindeki isimlerdi38 izlenme
Sedat Peker'in Süleyman Soylu'nun danışmanı hakkındaki iddialara, Ali Faik Hacıoğlu'ndan yanıt geldi63 izlenme
AKP'lilerle MHP'liler birbirine girdi!539 izlenme
Demirören'e verdiği 895 milyon dolar krediyi tahsil edemeyen Ziraat Bankası 600 milyon dolar kredi aldı29 izlenme
Suriye: "İsrail Şam ve Halep Havalimanları’nı vuruyor"31 izlenme
222 kişinin alınacağı işe 5 bin kişi başvurdu!73 izlenme
Gençlerden Kemal Kılıçdaroğlu'na ‘Kurtar Dedem’ çağrısı: "Bu gençliğe ödenmemiş bir borcunuz var"43 izlenme
Instagram açılacak mı? Bakanlık ve Instagram yetkililerinden kritik toplantı
TCDD'de yüzde 238 zam ‘adalet’ içinmiş!
Filyasyon ekipleri isyanda! "VIP hasta meselesi çığırından çıktı, pozitif vakalar markete ve işe gidiyor!"
Hayırseverlerin yaptırdığı yurtları gizlice yıkıp yerine imam hatip yapmışlar!