Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, geçtiğimiz günlerde TSK'dan istifa eden 3 general olduğunu ifade etmiş ve ardından 3 general istifa etmişti. Öztürk, bugünkü yazısında istifa eden general sayısının 5'e yükseldiğini yazdı.
Öztürk'ün bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:
2020 yılında, Yüksek Askeri Şura toplantısı yapılmış, bir üst rütbeye terfi edenler, görev süresi uzatılanlar, emekliye sevk edilecek komutanlar açıklanmıştı. Ama açıklanmayan, hiç duyulmayan bir şeyler vardı. Aralarında çok sayıda kurmay albayın da bulunduğu 630'a yakın albayın emekliye sevk edildiğini, hatta bazılarının göreve başlatıldıktan birkaç saat sonra görevden alındıklarını öğrenmiştim.
Askerlerle ilgili haberler çok risklidir. İlk öğrendiğimde 900 albayın emekliye sevk edildiği söylenmişti. Şaşırmış, bu kadar albayın emekliye sevk edilmiş olabileceği açıkçası pek gerçekçi değildi. Araştırırken bu olayı hiç duymadığını söyleyen de, 800 civarında olduğunu belirtenler de oldu. Bir başkası ise 600 civarında emekliye sevk olduğunu ifade etti.
ÜRKEREK, ÇEKİNEREK
Albayların emekliye sevk edildiğini Genelkurmay Başkanlığı'ndan doğrulatma olanağı yoktu. Ama bu kadar önemli haber mutlaka yazılmalıydı. Araştırmaya devam ettim ve sonunda biraz ürkerek, biraz da çekinerek 600 albayın emekliye sevk edildiğini duyurmuştum. İşte o sayının daha sonra 624 olduğu anlaşıldı.
Yüzlerce komutanın tutuklandığı “Balyoz Davası” günlerinde de, gazetemize yakın bir caddede karşılaştığım çoğu gazetecinin çok yakından tanıdığı emekli bir pilot, “120'ye yakın savaş pilotu istifa etti” dediğinde, açıkçası “Amma da attı” diye düşünmüştüm. Ama bunun peşini de bırakmamak gerekiyordu. Araştırdım, soruşturdum ama sayıyı yüksek buluyor, o yüzden araştırmaya devam ediyordum.
Haberlerde hep “Aman fazla olmasın da eksik olsun”a dikkat ederim. İstifa eden pilot sayısını 90 olarak duyurmuştum. Daha sonra edindiğim bilgilerle sayının 120 olduğunu doğrulattım. Gerçekten bir anda 120 savaş pilotunun ayrıldığını öğrenmek inandırıcı olmuyor. O yüzden bazı haberleri doğru olduğunu bilmemize rağmen, ürkerek, çekinerek duyurduğumuz oluyor. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın Covid19'dan vefat ettiğini de yine riski göze alarak Türkiye'ye duyurmuştum.
İSTİFA 5'E ÇIKTI
Komando birlikleri, özel kuvvetlerde görev yapmış, Suriye Harekat Bölgesinde bulunmuş üç generalin istifa ettiğini pazar günü bu köşede duyurmuştum. Ancak, komutanların isimlerini bilmeme rağmen açıklamamıştım. Hemen belirteyim, istifa eden general sayısı 5'e çıkmış. Bu kesin ve teyitli bilgidir.
İlk yazımda da belirtmiştim, istifa dilekçelerinin ardından, bazı komutanı istifadan vazgeçirme girişimleri de oluyor ve zaman zaman bu da gerçekleşiyor. O zaman haberiniz de yalanlanıyor ve birilerine “SÖZCÜ'nün haberi yalanlandı” demek için gün doğuyor.
Evet, biz üç generalin istifa dilekçesini verdiğini belirtmiştik. Bazı gazetelerde istifa edenlerin Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı'ndan Tümgeneral Hakan Öztekin, Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Enis Koç, 8. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akkurt olduğunu açıkladı.
SIKINTI MI VAR?
Bu üç generalde komando birliklerinde, özel kuvvetlerde görev yapmış, 34 kiloluk sırt çantasıyla yıllarca operasyona çıkmış, çatışmalara girmiş, yeri gelmiş pusulara düşmüş. Bir operasyon planlanırken önce teröristin pususuna düşülmesi halinde yaralıyı nasıl sevk edileceğinin üzerinde durulur. Yaralı tahliyesi yapamıyorsan, operasyon da yapılmaz.
Burada akla gelen “Komutanların niçin istifa ettiğidir.” Her istifa görevle ilgili olmayabiliyor. Eğer sağlık, çocuk okutma gibi nedenler değil de, yine istifa ediliyorsa o zaman bazı sıkıntılar var demektir. O sıkıntıların ne olduğu konusunda değişik yorumları da televizyonlarda emekli komutanlar yeri geldiğinde ifade ediyor. Bunları da dikkate almak gerekiyor. Çünkü, istifa edenler de bu ülkenin yetiştirdiği en savaşçı komutanlar olduğunu da hatırlatmış olalım.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ordudaistifaedengenerallerinsayisi5eyukseldih94299.html
Yargıtay güncel rakamları açıkladı: Siyasi partilerin üye sayıları belli oldu, o parti sürpriz yaptı18 izlenme
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"42 izlenme
Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu!74 izlenme
10 Ekim Gar Katliamı'nın kritik polisiydi: Müfettişler "soruşturulsun" dedi, AKP Tunceli'ye Emniyet Müdürü yaptı40 izlenme
İstanbul için son seçim anketi! 4 ilçe CHP’ye geçiyor!345 izlenme
CHP açıkladı: Urfa’daki kaçak elektrik öyle bir noktaya geldi ki…545 izlenme
Yılın rekortmeni patates oldu! Fiyatı yüzde 120 arttı!56 izlenme
Başsavcılığın açıklamasına İsmail Saymaz‘dan yanıt: "Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum"18 izlenme
‘Günde 87 milyon lira harcamak isteyen Saray, ‘Günde 39 liraya geçinmeye çalışın’ diyor!’
Yozgat'taki konvoy ezber bozdu: Böylesi hiçbir lidere nasip olmadı
Sinan Ateş'in ailesinden yeni açıklama: "Devletimizin bu cinayeti tüm yönleriyle aydınlatacağından şüphe etmiyoruz"
Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü’nden sınırları zorlayan cemaat ve tarikat yorumu!