Gazeteci Muhammed Vefa’nın sorularını yanıtlayan Öcalan, söz konusu yayın teklifinin TRT’den geldiğini açıkladı.
Öcalan, “TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi” dedi.
Son dönemde Cumhurbaşkanı Danışmanıyla da görüştüğünü söyleyen Öcalan, “Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük” ifadelerini kullandı.
İşte o sorular ve cevapları:
TRT’de konuşmanız için sizle kim iletişime geçti? Devlet yetkilisi biri aracılığıyla mı çıktınız?
TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi.
Ekrem İmamoğlu meselesi ile ilgili niye konuştunuz? Muhabir mi sordu yoksa siz mi konuşmak istediniz?
Muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim.
TRT konuşmanızın tamamını yayınladı mı?
Tamamını yayınladılar. Görüşmem Kürt sorunun çözümüne ve yumuşatmasına yönelik bir adım olarak gerçekleştirdim. HDP’nin attığı adımlara eleştirel yaklaşıyorum. Türkiye’nin bütünlüğünden yanayım.
Kırmızı bültenle aranıyor musunuz?
Kırmızı bülten durumu yok. Bu zamanla giderek aşıldı. Hayatımda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmıyorum.
Son dönemde hükümetten birileri sizle görüşmeye geldiler mi?
Evet, kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük.
Selahattin Demirtaş içeride? Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?
İçeride tutulması uygun değil. Türkiye hukuktan bahsediyorsa Demirtaş’ın dışarıda olması gerekiyor.
http://www.krttv.com.tr/gundem/osmanocalantrtyeciktiktansonrailkkezkonustuh57989.html
ABD'de protestolar artarak sürüyor! New Jersey'de polisler protestocuların tarafına geçti!88 izlenme
Ordu'dan gizlice Silivri'ye sevk edilen tutuklu Emekli Albay Orkun Özeller’in tuvalet ihtiyacı karşılanmadığı gibi yolculukta bir bardak çay bile verilmemiş!11 izlenme
Ayarı kaçıran Çatalca Müftüsü'ne belediye başkanından yanıt19 izlenme
50 asker şehit oldu! Azerbaycan Ermenistan'dan SİHA'larla böyle intikam aldı39 izlenme
‘Vatandaş ilaç bulmak için 4-5 tane eczane geziyor’30 izlenme
Büyükelçilikten Ukrayna'da mahsur kalan Türklere: "Neden bizi arıyorsunuz?"60 izlenme
Vatandaş kısacık sürede AKP'yi mükemmel özetlemiş !858 izlenme
Zamlı bayram ikramiyesinden EYT'li emekliler de yararlanacak38 izlenme