İBB'ye yönelik operasyonların 5. dalgasında 38 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 38 kişi emniyet ifadelerinin ardından Adliyeye getirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Çağlayan'da İstanbul Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu.
Olumsuz gözaltı koşullarını sert bir dille eleştiren Çelik, "4 gündür gözaltına alınan insanlar psikolojik işkenceye maruz bırakıldılar. 4 gündür Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde psikolojik işkenceye maruz kaldılar. Neden psikolojik işkence diyorum? Bu 47 kişinin içerisinde 300500 binlik ilçelerin seçilmiş belediye başkanları var. Eğer ifadeye çağrılsalardı gelebilecek olan siyasiler tam 96 saat boyunca Vatan Emniyet'in bodrum katında insanlık dışı koşullarda bekletildi. Her biri yaklaşık 30'ar dakika ifade verdi. Avukatlarımız söyledi. Vatan Emniyet Müdürlüğü'nün bodrum katındaki nezarethane narkotik şubenin deposunun olduğu alan. Ağır bir uyuşturucu kokusunun olduğu alanda tam 4 gün boyunca bekletildiler. Doğru düzgün yemek verilmiyor. Ayrıca kişisel bakımlarını yapamıyorlar bekletildikleri alanda. Neden? yorgun düşsünler diye. Yorgunluk ve bitkinlikle savcılık ifadesini versinler diye tam dört gün boyunca psikolojik işkenceye maruz kaldılar" dedi.
Gözaltına alınan isimlerin sevk edileme görüntülerine ilişkin de sert eleştirilerde bulunan Çelik, "Nazi kampı uygulamalarla adliyeye getirildiler. Bu görüntü bugün ekranlara yansıdı. Halkın iradeleriyle seçilmiş belediye başkanları tek sıraya dizilmiş. Sanki birinci dünya savaşı dönemindeyiz. Sanki savaş suçluları ve esirler bir yerden bir yere görülüyor gibi görüntülerle Adliyeye getirildiler" diye konuştu.
Çelik, servis edilen görüntülere tepki göstererek, "Etrafından kolluk, çevik kuvvet görevlileri, halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanları tek sıraya dizilmiş vaziyette, sanki 1. Dünya Savaşı dönemindeyiz, sanki savaş suçluları, esirler bir yerden bir yere götürülüyor gibi görüntülerle adliyeye getirildiler" dedi."
Görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından servis edildiğini söyleyen Çelik, "Kim bu Anadolu Ajansı? Seçim dönemlerinde seçimi manipüle eden Anadolu Ajansı, şimdi de bu siyasallaşmış yargının operasyonlarının görüntülerini kamuoyuna servis eden, iftiraların, karalamaları servis eden Anadolu Ajansı bir görüntü servis etti. Sanki savaş döneminde esir suçlusu bu insanlar. Sanki Nazi toplama kampı burası. Darbe dönemlerini yansıtan bir görüntü. Bir itibar suikastıyla karşı karşıyayız. Belediye başkanlarımızın itibarını zedelemeye çalışıyorlar bu görüntülerle, bu görüntülerle CHP'nin itibarını zedelemeye çalışıyorlar. Sanki bu insanları suçluymuş gibi gösteriyorlar, etrafında o kadar polis tek sıra, esirmiş gibi görüntüler" ifadelerini kullandı.
"Dindar insanım" dedi, helal para vadiyle insanları dolandırdı21 izlenme
Çifte maaş alışkanlık yaptı istifa edip yeniden kavuştu!72 izlenme
Murat Ongun eski İBB yönetiminin cemaatlere ne kadar kaynak aktardığını açıkladı: "800 milyon, yurtlar için bina, personel ve araç tahsisi de cabası"59 izlenme
Aydınlılırın Özlem Çerçioğlu'na tepkisi çığ gibi: "Haram olsun oylarımız. Topuklu Efeymiş. Topukladı gitti. O utanç ona yeter. Oyumu geri istiyorum!"14 izlenme
İtiraf geldi! Böyle olur Erdoğan'ın doktoru: Bir hasta bakmadan 'Yılın Hekimi' seçildi!57 izlenme
Dolar ve euro kontrolden çıktı, gübre ve zirai ilaç satışları durdu, iktidar sessiz!37 izlenme
Büyük kumar: 2 günde 1 milyar dolar satılmış!42 izlenme
Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir? Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri34 izlenme