Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Fatih Dönmez, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na Barış Duman ve Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na Harun Bulut atandı.
HSK Birinci Dairesince, İstanbul Anadolu, Bakırköy ve Beykoz cumhuriyet başsavcılıklarında değişikliğe gidildi. Karara göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in 'vekili' olarak görev yapan Fatih Dönmez, Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi'ne Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bolu’da düzenlenen milletvekili kampında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul Anadolu, Beykoz ve Bakırköy Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan atamalara ilişkin soruya yanıt veren Özel, "Biz de yakından takip ediyoruz. Zaten bu tip işler olağan işler değil. Hele hele aylardır duyuyorduk, Akın Gürlek’e çok yakın bir ismin çok kritik bir yere atanacağıyla ilgili. Bu duyumlar gerçekleşmiş oldu. Ne diyeyim, endişeyle takip ediyoruz. Başka söyleyecek bir şey yok" dedi.

Gazeteci Alican Uludağ da HSK'nın atamalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İstanbul’da CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda ikinci perde mi açılıyor?" diyen Uludağ'ın sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda şunları yazdı:
"Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), geçen yıl bu zamanlarda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Akın Gürlek’i atayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun arasında bulunduğu 11 CHP’li belediye başkanının tutuklandığı operasyon sürecini başlatmıştı.
Bir yıl sonra bugün, HSK olağan kararname sürecinin dışında İstanbul’da değişikliklere gitti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç Yargıtay Savcılığı’na atandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına İstanbul Cumhuriyet başsavcı vekili Fatih Dönmez getirildi. Bu atama doğrudan Akın Gürlek’in talebi üzerine oldu. Gürlek’in Anadolu Adliyesi’nde daha uyumlu çalışmak için Fatih Dönmez’i tercih ettiği belirtiliyor.
Akın Gürlek’in vekili olan Fatih Dönmez, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu ilçe Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumluydu.
Dönmez, bizzat Ekrem İmamoğlu ile CHP’li Bahçelievler, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenyurt, Şişli, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa belediye başkanlarının tutuklandığı operasyonların başındaki isimdi.
Şimdi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak CHP’nin yönettiği Adalar, Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sancaktepe, Tuzla, Üsküdar ilçelerinden sorumlu olacak. Kulislerde, Fatih Dönmez’in atanmasından sonra bu ilçelere yönelik operasyon yapılabileceği konuşuluyor.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ise Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman atandı. Duman Beykoz Belediye Başkanlığı’nın tutuklandığı operasyonun başındaydı. Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un akrabası olarak biliniyor.
*İstanbul’da CHP’li belediyelere yapılan operasyonlardan 9’u Avrupa, 2’si Anadolu yakasına yönelikti"
Yeni Milli Eğitim Bakanı'nın 'harem-selamlık' eğitim sevdası! Kılıfını da böyle buldu24 izlenme
Mersin sahilinde tepki çeken olay! 15 kişilik bir grup PFF marşı ile halay çekip PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan sloganları attı53 izlenme
CHP standına bıçaklı saldırı! Üç hilal detayı...19 izlenme
'Bir uyusam da 6 ay sonra uyansam' demişti: Nebati’nin hayali vatandaşın kabusu oldu!32 izlenme
'Ankara'nın Atatürk'ten kalan bir yadigar olduğunu asla unutmayın'142 izlenme
Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kuryeye çarptığı kazanın saniye saniye görüntüleri çıktı26 izlenme
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"38 izlenme
Hakan Fidan'dan, motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un babası Somali Cumhurbaşkanına sıcak karşılama23 izlenme
CHP'li üyenin sözlerine tahammül edemeyen AKP'li ve MHP'li üyeler Belediye Meclisi toplantısını terk etti!
ABD'den Türkiye'ye S-400 tehdidi: Ankara, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak
Merkez Bankası tek günde milyarlarca dolar sattı!
387 kişinin alınacağı iş için sonu olmayan kuyruk