Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda Emekçiler ile İftar programına katıldı.
Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Erdoğan, "Bayramı takip eden 3 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. 234 Nisan günleri kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacak" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
"*Çalışanların haklarını vermek, adil bir çalışma iklimi oluşturmak için devrim niteliğinde reformlar yaptık.
*Kanuni Sultan Süleyman döneminde Hollanda Büyükelçisi'nin mektubundaki eleştirileri hatırlatarak, biz de adil bir çalışma ortamı inşa etmek için çaba sarf ettik. İşçilerin, memurların ve sendikaların haklarını iyileştirdik.
*1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü olarak tatil ilan ettik, iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkardık, sendikal hakları güçlendirdik.
*Kadınların haklarını güvence altına alarak başörtüsü yasağını kaldırdık. Kamu çalışanlarının çalışma haklarını iyileştirerek maaş artışları, disiplin affı ve diğer düzenlemelerle onların özgürlüklerini artırdık. 2025'te en düşük memur maaşını yüzde 11,54 artırarak, 2002'den bugüne yüzde 266 reel artış sağladık.
*Asgari ücretteki yüzde 30'luk artışı gelir vergisinden muaf tuttuk. Kamu kurumlarındaki alt işveren işçilerine kadro verdik, geçici işçilerin tam yıl çalışma imkanı sunduk. Gençlere yönelik programlarla üniversite öğrencilerine gelir kazandırdık ve birçok yeniliği devreye alarak çalışanları destekledik.
*2, 3 ve 4 Nisan'da kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacak. Böylece milletimiz bayramda toplam 9 günlük tatil yapma imkanına kavuşacak."
Sözcü
HDP binası önünde oturma eylemi yapan annenin oğlu hava harekâtında ölmüş155 izlenme
Fatih'te intihar eden 4 kardeşin borçlarını bir hayırsever ödedi146 izlenme
Uzmanlar kuşların göç yolu üzerine ‘Yapmayın’ diye uyarmıştı! İstanbul Havalimanı’nda leylek alarmı34 izlenme
Doğalgaz kesintisinde İran'dan bomba açıklama!37 izlenme
İstismar serbest, protesto yasak adeta ! Antalya'da, CHP'li vekil ve protestocularla, polis arasında arbede !375 izlenme
Eski AKP milletvekilinden deprem itirafı: En küçük bir adım bile atmadık117 izlenme
Anıtkabir’deki Erdoğan tezahüratı Cumhurbaşkanlığı sitesinden paylaşıldı, tepki yağdı!113 izlenme
Konkordatolar, iflaslar art arda! Ünlü süt ürünleri üreticisi de iflas etti20 izlenme
AKP'de kan kaybı devam ediyor: AKP’nin kalesi Kayseri’de son 5 ayda 700 kişi CHP’ye katıldı!
Sanki savaştayız: 7 ayda 1200 ölü, 1960 yaralı
Dışarıdan sıradan bir ev gibi görünüyor, içine bakarsanız gözlerinize inanamayacaksınız.
Yılmaz Özdil'den 'Sedat Peker' ve 'Mehmet Cengiz' açıklaması