İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesi talep edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat için, Müze Gazhane'de dayanışma eylemi düzenlendi.
19 Mart sabahı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gözaltına alınan Mahir Polat, tutuklanarak Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.
Hipertansiyon hastası olan Polat aynı zamanda daha önce çok sayıda anjiyo geçirdi ve kalbine stent takıldı. Ağır sağlık sorunları nedeniyle günlerdir tahliyesi talep edilen Polat'ın sağlık durumuna ilişkin paylaşılan bilgiler hayati tahlikesinin de devam ettiğini ortaya koyuyor.
İBB Miras, İBB Kültür, İBB Sosyal ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri görevlerini de yürüten Mahir Polat için yüzlerce yurttaş Kadıköy'de bulunan Müze Gazhane'de eylemi yaptı.
Polat ve protestolarda tutuklanan gençler için gerçekleştirilen dayanışma eyleminde sık sık "Mahir'e özgürlük" sloganı atıldı.
Mahir Polat, 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak atandı. 2020 yılında ise Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
Polat görevi süresince, Müze Gazhane, Kütüphane Troleybüs, Feshane, Yedikule Gazhanesi gibi büyük çaplı restorasyon projelerini hayata geçirdi. Sosyal yardımlar, kültür ve sanat etkinlikleri, sergi ve kütüphane gibi projeler gerçekleştirdi.