Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hekimler söz konusu yönetmeliğe tepki gösterirken 567 Kasım'da grev kararı aldı.
Hastanelerde yaşanan randevu krizinin önüne geçmek için hayata geçirildiği öne sürülen yönetmeliğin bilimsel temellerden uzak olduğunu ve muayene sayısına dayalı teşvik ödemesinde ısrar edilmesinin koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına aykırı olduğu savunan hekimlerin yönetmeliğe tepkisi sürüyor.
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Türk Tabipleri Birliği (TTB), TabipSen, Hekimsen ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ile yönetmeliğin yürürlüğe girmesine tepki olarak Türkiye genelinde 567 Kasım tarihlerinde iş bırakma kararı aldı.
AHEF, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için davada açmıştı.
AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, yönetmeliğe ilişkin daha önce yaptığı açıklamada “Biz hastalarımıza bilimsel temellere dayalı özgürce sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Sayılarla, formüllerle değil. Sağlıkta şiddet her geçen gün artıyor. Bizler hem hastalarımızla hem de sistemin zorlukları ile boğuşurken fiziksel ve psikolojik şiddetle karşı karşıya kalıyoruz. Şiddet sadece bizlere değil, sağlık sisteminin tamamına zarar veriyor. Yönetmeliği kabul etmiyoruz. Mobbing niteliğindeki bu tasarıdan bir an önce vazgeçin. Mesleğimizin, halkımızın ve aile hekimliği geleceğimizin savunucusu olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Haklı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Fatih Altaylı iktidarı yerden yere vurdu! Öyle bir benzetme yaptı ki...14 izlenme
Tüm Türkiye onu konuşmuştu: İşini yaptı, AKP’lilerin iş yerine ceza kesmek isteyince işinden oldu5 izlenme
CHP’li belediyelerden öğrencilere kırtasiye desteği21 izlenme
AKP'de çok sayıda istifa: Gelecek Partisi'ne geçtiler!79 izlenme
Murat Kurum’un gaflarına ‘prompter’ önlemi29 izlenme
Almanya'dan Türkiye'deki çalışanları kıskandıracak düzenleme20 izlenme
Cinayet soruşturmasına seçim ayarı: Sinan Ateş'in öldürülmesini soruşturan savcı 2 aylık rapor aldı, soruşturma durdu26 izlenme
En düşük emekli aylığı belli oldu15 izlenme
Karabük Üniversitesi'nde HİV skandalı var mı? İddialar gerçek mi? Son günlerde yaşananlardan mağdur olan evli çift anlattı
SGK’dan sağlığa yüzde 50’den fazla zam
Adli Tıp raporu tamamlandı: Ülkesine kaçan cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu
Şeker ve yağın ardından o ürüne de kota geldi!