Cumhurbaşkanlığı, dev araç filosuna rağmen 30 araçlık yeni personel taşıma ihalesi açarken Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde 250 sanatçı ve çalışanın kullandığı 19 servis aracının sözleşmesi iptal edildi
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara şubesinde yaklaşık 250 sanatçı ve personelin kullandığı servis araçlarının yüklenicisiyle olan sözleşmesini feshetti. Genel Müdürlük tarafından çalışanlara yapılan bildirimde, 19 araçtan oluşan servis filosu sözleşmesinin “bütçedeki tasarruf tedbirleri” kapsamında iptal edildiği, sanatçıların ve çalışanların bundan böyle kendi imkânlarıyla iş yerlerine gelip gideceği bildirildi.
‘13 SERVİS ARACI YETER’
Bütçe ve krizin bahane edilerek personel servislerinin ellerinden alındığını ifade eden sanatçılar duruma tepki gösterdi. 19 servis aracının tamamen kaldırılmak yerine çeşitli durakların birleştirilebileceğini ve 13 servis aracıyla tüm çalışanların taşıma işlemlerinin yapılabileceğini ifade eden opera ve bale personeli, kararın geri alınmasını istedi.
Sanat emekçilerinin servis hakkından vazgeçmeyeceğini ifade eden Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, Ankara Devlet Opera ve Balesi Binası’nda bugün bir açıklama yaparak kararı protesto edeceklerini bildirdi.
***
Kültür sanat esir!
Ankara’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük sorununun “Kendi toplumunu, ülkesini küçümseyen bir grubun uzunca bir süre kültür sanat dünyamızı adeta esir alması” olduğunu söyledi. Erdoğan “Hamdolsun bu esaret yavaş yavaş kalkıyor” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/sarayaservissanatciyatasarruf240813.html
İnan Güney’den AKP'ye sert mesaj: "Sandık Tokadını Yediniz"13 izlenme
Dilan-Engin Polat çifti hakkında hazırlanan iddianamenin syrıntıları ortaya çıktı: 40'ar yıla kadar hapisleri isteniyor21 izlenme
Aydın’da facia! Çalışmalar sırasında kanal göçtü: 3 kişi hayatını kaybetti25 izlenme
Gazeteci Murat Ağırel'den AKP'li Bursa Belediyesi'ne soru! "Rize Belediyesi için neden para harcadınız?"68 izlenme
EBRD’den Ankara EGO’ya 57,1 milyon euro kredi!81 izlenme
Memet Ali Alabora hakkında yakalama kararı!158 izlenme
Özel'den Bahçeli'ye tuzak yanıtı: "Emekliyi değil Tayyip Bey'in konforunu düşünüyor"8 izlenme
Kar seviyesi yükseldi, Afganlar merdiven kullanmadan sınırı geçtiler32 izlenme
KPSS sınav krizi büyüyor! Devlet denetleme kurulu başkanı 'Sorun var' dedi, müfettişler bugün ÖSYM'ye gidecek!
Erdoğan’ın Ankara mitinginde ‘pankart’ krizi! Yaka paça gözaltına alındılar
AYKUT ERDOĞDU TEPKİLERDEN SONRA CHP'DEN İSTİFA ETTİ!
Manavgat’taki büyük yangın 8’inci gününde!