Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, savunma yapan Temur, “Bir Cumhuriyet savcısı olarak ülkemizin kurucu değerlerine, önderine ve milletimizin hassasiyetlerine sahip çıkmanın mesleki sorumluluğum olduğunu da düşünmekteyim” dedi. Soruşturmasını tamamlayan HSK müfettişi, savcıya yer değiştirme cezası verilmesini önerdi.
Cumhuriyet Savcısı Taner Temur, Gaziosmanpaşa’da görev yaparken Facebook hesabından iki paylaşımda bulundu. Temur, ilkinde “En hafif deyimiyle, T.C. ibareleri kaldırılırken resmi kurumlardan içine sinmeyenler vardı. Habur mahkemeleri kepazeliğini içine sindiremeyenler vardı. Genelkurmay Başkanımızı cezaevine gönderip kozmik odaları peşkeş çekenleri içine sindirmeyenler vardı. FETÖ’cülerin yargısını, sınavlarını sinderemeyenler vardı. Eli öpülesi bilim insanlarımızın itibarsızlaştırılmalarını içine sinderemeyenler vardı. Dinlemediniz. Şimdi; onların cezaevlerine çürümelerini, ölümlerini, ülkemizin bu hainliğe sürüklenmesini, içine sindirdiniz de, İstanbul seçimi mi içinize sinmiyor. Siz de haklısınız, çok (d) oldunuz...” ifadelerini kullandı.
Atatürk düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu’nun cenaze törenine Berat Albayrak, Numan Kurtulmuş ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılmasını eleştiren bir paylaşımı alıntılayan savcı Temur, “Yazıklar olsun. Yunan galip gelseydi ve 10 Kasım 9’u 5 geçe vs.. Bu meczup önünde mi saf tuttunuz. Ecdadınıza... Saygı duymayan” diye yazdı. Bir HSK çalışanı, bu paylaşımları ihbar etti.
Bunun üzerine HSK, savcı Temur hakkında soruşturma açtı ve savcıyı Gaziosmanpaşa’dan Şanlıurfa’ya sürdü.
HSK müfettişine savunma veren Temur, “Kadir Mısıroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu değerlerine düşman bir kişidir. Bu kişinin milli değerlerimize saldırdığı açıktır. Yıllardan beri bu kişi aynı suçu işlemektedir. Dolayısıyla benim paylaşımım suç işleyen ve tüm devletimize ve milletimize hakaret eden kişi hakkındaki tasarruflara bir sitemden ibarettir” dedi.
25 yıldır Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığını anlatan Temur, “Sicilimin incelenmesinden anlaşılacağı üzere benim meslek hayatımda vermek zorunda kaldığım ilk savunmadır. Tüm terfilerimin dereceli olması nedeniyle en erken birinci sınıf olan Cumhuriyet savcılarından bir tanesiyim. Bir Cumhuriyet savcısı olarak ülkemizin kurucu değerlerine önderine ve milletimizin hassasiyetlerine sahip çıkmanın mesleki sorumluluğum olduğunu da düşünmekteyim. Keza yargının da bir yönden devlet içerisinde bir erk olmakla muhalif bir karakterinin olması gerektiğini düşünmekteyim. Yargının muhalif olması halinde ancak adaletin gerçekleşebileceğini düşünmekteyim” değerlendirmesini yaptı.
HSK müfettişi, soruşturma sonucunda savcı Temür hakkında yer değiştirme cezası verilmesini istedi. Raporda, savcı Temur’un paylaşımlarının ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilerek bunun Cumhuriyet savcısı otoritesi ve duruşu ile uyuşmayan davranış niteliğinde olduğu kaydedildi.
Paylaşımın, yargıya olan güveni örselemek ve yargı görevinin prestijini zedelemek suretiyle Bangalor Yargı Etiği kurallarını ve Türk Yargı Etiği ilkelerini ihlal eder nitelikte bulunduğu savunulan raporda, “Dolayısıyla bu davranışının görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandıracak boyutta olduğu düşünülmüştür” denildi. Son kararı HSK verecek.
https://halktv.com.tr/gundem/savcitemuraataturkdusmanligiilebilinenmisiroglunuelestirmec418057h
Köprü ücretleri ile ilgili Karayolları’ndan açıklama54 izlenme
Erzurum valisinin oğlundan tepki çeken polis paylaşımı: "Sicil numaranı alayım"30 izlenme
Survivor ile fena dalga geçtiler ! İşte 3 Adam'ın o skeci641 izlenme
AKP’ye yakın araştırma firmasından soğuk duş31 izlenme
Rusya, Ukrayna’da ilk defa hipersonik füzesini kullandı49 izlenme
Fener Bilal Erdoğan'a verilmişti: Liman arkası da gitti!546 izlenme
Maseratili polis olayında yeni detaylar! ‘Bakanlık onaylı zayıflama çayı’ yalan çıktı39 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi belli oldu61 izlenme
İstanbul ve Ankara anketlerinde AKP'ye soğuk duş!
Yeni göç dalgası geliyor! 62 bin Suriyeli Türkiye sınırında
Astrolog Meral Güven “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan gözaltına alındı
Taciz skandallarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı çocuklara ‘ahlak’ kitabı dağıttı!