İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattığı öğrenildi. Başsavcılığın, sulh ceza hakimliğine itiraz yolu açık olarak verdiği takipsizlik kararı şöyle:
"Müşteki vekilinin şikayetine binaen atılı olan suçlara ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında; Müşteki vekilinin şikayetinde Esin Osman Yıldırım isimli şahsın göndermiş olduğu mektupta müştekiyi kastederek ‘pimi çekilmiş bir el bombası atılarak’ suikast yapılacağını belirttiği bu nedenle müştekinin can güvenliğinin olmadığını beyan ederek şikayetçi olduğu olaya ilişkin olarak, Müşteki vekilinin şikayeti incelendiğinde atılı olan suçların oluşabilmesi için suçun icrai hareketlerine başlanılmış olması veyahut teşebbüs aşamasında kalması gerekeceği somut olayda ise icrai hareket kapsamında veyahut teşebbüs aşamasında kalabilecek nitelikte cezalandırılmayı gerektirir bir eyleme rastlanılmadığından atılı olan suçların yasal unsurlarının oluşmadığı tüm soruşturma evrağı kapsamından anlaşılmakla; Şüphelinin üzerine atılı olan suçlardan yukarıda belirtilen gerekçelerle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi."
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat savcılığın takipsizlik kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Polat’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Savcılık, bildirdiğimiz suikast ihbarına; müvekkilimizin henüz saldırıya uğramadığı gerekçesiyle bir gün içerisinde takipsizlik kararı verdi. Bu keyfi ve akıl almaz kararın peşini asla bırakmayacağımızı, bu kararı kaldırtmakta da kararlı olduğumuzu açıkça ifade ediyorum.
İcrai hareketin mevcut olup olmadığı kanaatine ancak yapılacak etkin bir soruşturma sonucunda varılabilir. Müracaat savcısı şikayetimizle aynı gün tedbir alınması için valiliğe yazı yazarken, atanan dosya savcısı ertesi gün takipsizlik kararı veriyor.
Valiliğin suikast ihbarına karşı 6 gündür süren sessiz tavrı, hükümet yetkilileri için de aynı olur muydu, kamuoyu vicdanı takdir etsin. Tek istediğimiz; hükümet yetkililerine büyük bir coşkuyla sağlanan kanuni korumanın, siyasi görüşüne bakılmadan herkese sağlanmasıdır.
Bu karara itirazımızı hemen veriyoruz ancak bu keyfi kararı verenlerle ilgili gerekli şikâyetleri de yapacağız. Hukuki mekanizmaları bu şekilde çalıştıracağız, alışılması istenen bu keyfiliğe gönüllülükle dahil olan kişilerin hukuk önünde nasıl hesap verdiğini göreceğiz."
AKP’den ekonomi itirafı: "Zor bir seçim olacak"31 izlenme
Narin Güran cinayetinde 15 sanığın gerekçeli kararı tamamlandı17 izlenme
Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı23 izlenme
Sezen Aksu ve Sedef Kabaş'a destek veren Müjde Ar ile Melike Demirağ'dan canlı yayında Erdoğan'ın damarına basacak sözler!91 izlenme
Şimdi de İzmir! Maalesef tam 12 gün oldu ama hâlâ…78 izlenme
Milyonlar İmamoğlu için sokakta: Giresun, Mersin, İzmir Bornova, Adana, Almanya ve Sakarya'da halk İmamoğlu'na destek için yürüdü!36 izlenme
"Türkiye'deki Amerikan askeri üssü vuruldu" iddialarına açıklama15 izlenme
İYİ Partili isimden çok konuşulacak iddia! AKP, Saadet Partisi'ne operasyon planlıyor!89 izlenme
ÇYDD’den anlamlı 29 Ekim kutlaması: 500 öğrenciye barınma bursu
Avukattan dikkat çeken açıklama: Zehra Kınık cezaevine girecek mi?
Hans torununa araba alıyor Hasan bisiklet alamıyor
İmamoğlu’ndan Süleyman Soylu’ya çok sert tepki! "Psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş... İçişleri tehlike altında"