Kırıkkale Üniversitesi’ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporlarına yansıdı. “Bilimsel araştırma projeleri kapsamında alınan demirbaşların proje sonunda proje yürütücüleri tarafından geri iade edilmemesi” bulgusu dikkat çekti.
DİĞER PERSONELDE KULLANAMADI
Üniversitede bilimsel projelerde, proje yürütücüsü olarak görev yapan birçok öğretim üyesinin, proje kapsamında alınan araç, gereç, aygıt, donanım ve diğer malzemeleri proje sonunda teslim etmeyerek şahsi malı gibi kullandığı ifade edildi.
İŞTE SAYIŞTAY’IN O TESPİTİ
Konuyla ilgili 471 projeyi inceleyen Sayıştay ilgili bulguyu şu cümlelerle açıkladı:
“Desteklenen projeler kapsamında edinilen taşınırların projenin sona ermesine müteakip taşınır ambarlarına iade edilmeyerek taşınır sistemine dahil edilmediği ve proje yöneticisi üzerinde teslim belgesi düzenlenen taşınırların hala bu kişiler üzerinde kayıtlı olduğu ve bu kişiler tarafından kullanıldığı, böylece diğer personelin kullanımına imkân verilmediği, taşınırların proje yürütücüsü üzerinde bırakılması nedeniyle özellikle ofis demirbaşı niteliğinde pek çok demirbaş ve cihazın sadece bir kişinin kullanımına tahsis edildiği, böylece Yönergelerin Proje araçgereçlerinin genel kullanımına ilişkin hükümlerin uygulanmaması neticesinde pek çok taşınırın sadece proje yürütücülerinin kullanımında olduğu görülmüştür.”
Kırıkkale Üniversitesi bulguya ilişkin olarak verdiği yanıtta ilgili birimlere gerekli yazıların gönderildiğini ve ilerleyen dönemlerde konu hakkında daha titiz olacaklarını belirtti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bilimselarastirmalaricinalinmistiuzerinecoktuler3184220/?fbclid=IwAR1EcDfjILBOJHnuUKpkFT1V2FjCe_hzzs5BDpgKKnxTwQSiIraZu0M_hrc
11 Mart için büyük soru işareti: Saat 17.45 ile 22.30 arasında altınlar kime gitti?27 izlenme
Suudi Bakan Yardımcısı'ndan Türk kafilesine çirkin sözler iddiası! "Burası krallıkla yönetilir, size burada Cumhuriyet şovu yaptırmayacağız"31 izlenme
2 günde 65 milyarlık rant18 izlenme
Mehmet Şimşek 'en çok vergi kaçağının olduğu yer' demişti: Fırıncılardan 'fiş' yanıtı20 izlenme
Sedat Peker'den 'mesaj' var!110 izlenme
Doğal gaz krizinin asıl nedeni belli oldu! Yazın 'pahalı' diye alınmayınca...37 izlenme
İmam hatipli kızlardan tahrik olduğunu söyleyen öğretmene destek verene de soruşturma342 izlenme
Bakan Tunç açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı sürecek mi?27 izlenme
AKP'li Osman Gökçek'in yeni villası 600 milyon değerinde! Osman Bey’in kalesine çamdan duvar örüldü
Kaymakamlıktan yoksul yurttaşa 1 liralık yardım!
AK Parti gençlik kolu üyesinin sözlerine İmamoğlu'ndan tepki! Ailelere yaptığı çağrı ortalığı fena karıştıracak
Patateste gümrük vergisi sıfırlandı!