Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker ve örgütüne yönelik 92 sanığın davası üçüncü gününde görülmeye devam ediyor. Savunma yapan tutuklu sanık Abdullah Süngü de üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Duruşma tutuklu sanıkların savunmasının alınmasıyla devam ediyor.
Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya çok sayıda tutuklu sanık Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı. Tutuksuz sanıkların da katıldığı duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.
Savunma yapan tutuklu sanık Abdullah Süngü, ortağı olduğu şirketin batma noktasına geldiğini ve bu durumdan Sedat Peker’in haberinin olmadığını öne sürdü. Tutuklu sanık Süngü, "8 aydır çocuğumu hiç görmedim. 3 gündür burada kafamın içinde size savunma yapıyorum. Ben buradaysam adalet var demektir. Siz milletin vicdanını temsil ediyorsunuz, beni de temsil ediyorsunuz. Ben adalete inanıyorum, sizin adaletinize inanıyorum. Siyasi baskı var gibi söylemlere inanmıyorum" diye konuştu.
Eşiyle Sedat Peker’in eşi Özge Peker’in arkadaş olduğunu dile getiren sanık Süngü, "Eşim Özge Hanım’a ‘Evimize haciz geldi’ diyor. Sedat Peker de ‘Nasıl arkadaşsın, evine haciz gelmiş haberimiz yok’ diye telefonla aradı. Ertesi gün buluştuk. Ben istememe rağmen 150 bin dolar para vermiştir. ‘Borcunu öde evine gelen haczi gider’ dedi." ifadelerini kullandı.
"FUTBOLCU V.D.'NİN BÖYLE ŞEYLERE İHTİYACI YOK"
Kimseyi tehdit etmediğini iddia eden Süngü, eski futbolcu V.D.’nin bir binayı anlaşarak satın aldığı iddialarına ilişkin "V.D. çıktığı TV programlarından aldığı parayla o binayı alabilir. V.D.’nin böyle şeylere ihtiyacı yok" şeklinde savunma yaptı. Tutuklu sanık Abdullah Süngü, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Duruşma diğer tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.
Esenyurt kayyımı 10 Kasım töreninde yuhalandı! "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"31 izlenme
Deprem, soğuk, kar… 53 köye ulaşım sağlanamıyor!98 izlenme
Kırklareli Valisi'nin Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadığı sözler büyük tepki çekti! "Bizim liderimizin adı Recep Tayyip Erdoğan. Onun atadığı bir valiyim ben"10 izlenme
25 milyar liralık zarar ve çocuk yemeği! Kaynak gerçekten yok mu?33 izlenme
CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan Beşiktaşlı isme tepki: "Bu bölücü ihraç edilmeli"49 izlenme
İşçi değil köle arıyorlar: Haftada 6 gün, günde 10 saat çalışmanın değeri aylık 13 bin lira23 izlenme
Vatandaşlar Nebati’nin "Koyun eti ucuz ama kokuyor diye yemiyorlar" sözlerine isyan etti! 'Biz bulamıyoruz ki. Bulsak, koksa da yiyeceğiz kokmasa da'44 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün veda etmek için buradayım"38 izlenme
Mustafa Sarıgül "Ülke iki ittifaka mahkum edilmeyecek kadar büyük bir ülkedir"
Atılan işaret fişeği Göztepe taraftarını yaralamıştı: Yabancı maddelerin stada nasıl sokulduğu ortaya çıktı!
İfadesi iddianameye eklenmeyen Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir: "Sinan Ateş MHP içindeki iktidar kavgasından öldü"
Mansur Yavaş'tan 'haciz' kıskacına hodri meydan: Tek tek açıkladı, 'Bir kuruş eksiltmeyeceğiz' dedi