BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yolsuzluk iddialarını ve sanatçıların tutuklanmalarını yurttaşa sordu.
2728 Ağustos arasında İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Konya, Kayseri, Malatya ve Edirne’de 1500 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankete katılanlara ilk olarak “Sanatçı, oyuncu, yazar ve aydınlara karşı iktidar temsilcileri veya onlara yakın siyasetçilerin sert söylemlerini duyduğunuz mu?” sorusu soruldu. Yurttaşların yüzde 72’si konuya hâkim olduğunu dile getirdi. “İktidarın bu söylemlerini destekliyor musunuz?” sorusuna da katılımcıların yüzde 60.2’si “Hayır” yanıtını verirken 39.8’i “Evet” dedi.
Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre; “Sedat Peker’in iddialarına inanıyor musunuz?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 58.9’u “Evet”, yüzde 26.4’ü “Hayır”, 14.7’si de cevap vermekten kaçındı. “Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili savcıların harekete geçmemesinin sebebi sizce iktidar korkusu mu?” sorusuna da yurttaşların yüzde 57.6’sı “Evet” yanıtını verirken yüzde 26.1’i “Hayır” dedi, yüzde 16.3’ü de soruya yanıt vermek istemedi. “Sedat Peker’in deşifre ettiği isimleri AKP iktidarı mı koruyor?” sorusuna yüzde 57.2’lik bir kesim “Evet” derken, yüzde 27.5’i “Hayır” yanıtını verdi. Cevap vermek istemeyenlerin oranı yüzde 15.3 oldu.
‘ERDOĞAN KAZANIR’ YÜZDE 37
Ankette 2023 seçimlerine dönük sorular da sorulurken “İlk seçimde iktidar değişimi olsa ülke için daha iyi olur mu?” sorusuna “Evet daha iyi olur” diyenlerin oranı yüzde 38.3’te kaldı. Yüzde 21.4’lük bir kesim “Değişen bir şey olmaz” derken, “Hayır zararı olur” diyenlerin oranı 21.5 oldu. Son olarak “2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan tekrar kazanabilir mi?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 37.2’si “Evet” derken, yüzde 47.8’lik kesim “Hayır” dedi.
AKALTUN: YÜZDE 75’İ İNANIYOR
Anket sonucunu yorumlayan BUPAR Araştırma Başkanı Erdal Akaltun, “Bugün ana medyanın inandırıcılığını kaybetmesinden dolayı iktidarı destekleyenler bile muhalif medyayı takip ederek ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Yüzde 40 büyük oran olmasına rağmen, yüzde 60 kendi medyasını dinleyenler bile diğer tarafa kulak vermeye başladığı, bir sürecin başladığı konusunda önemli. Yurttaşların kendi medyasına inanmadığını gösterir bu” dedi. Akaltun, cevap vermek istemeyenlerin de yaratılan korku ortamından dolayı çekincede kaldığını belirterek “Toplumun yüzde 75’i Sedat Peker’in iddialarına inanıyor” diye konuştu.
Bir baba daha çocuğunun önünde darp edildi7 izlenme
Vatandaştan seçim tepkisi: "Herkes neyi yaşaması gerekiyorsa onu yaşayacak. Emekliye acımıyorum. Halk ekmek kuyruğuna girenlere de acımıyorum"36 izlenme
Polisi, jandarmayı şirketi gibi kullanan ülkücü Tolgahan Demirbaş kimdir?31 izlenme
Didim'de MHP'ye soğuk duş: İstifa ettiler!168 izlenme
Ispanak zehirlenmesi İstanbul’dan Tekirdağ’a sıçradı!166 izlenme
Cumhur İttifakı’nda büyük kriz: AKP’li aday MHP’yi hedef aldı!26 izlenme
Ahlat’ta ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ inşaat çalışmaları başladı!458 izlenme
Karışan kafalar için… 10 soruda ‘yangın söndürme uçakları’ polemiği128 izlenme