Mersin Limanı'nda muz yüklü bir gemide 6 kilo 750 gram kokain ele geçirildi.
Bir süre önce 1,3 tonluk kokain operasyonuyla gündeme gelen Mersin Limanı’nda yine muz yüklü bir konteynerde bu kez 6 kilo 750 gram kokain ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Güney Amerika ülkelerinden Mersin Limanı’na uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlatıldı. Uzun süren tekniktakip çalışmaları sırasında, Ekvator'dan gemiyle Mersin Limanı’na getirilen muz yüklü konteynerler ‘riskli’ olarak değerlendirildi.
Riskli konteynerler gemiden indirilerek 'XRay' taramasından geçirildi. Tarama sonrasında muz yüklü konteynerlerden birinde şüpheli yoğunluğa rastlanmasının ardından konteyner arama hangarına alındı. Narkotik detektör köpeği 'Mila'nın da dahil edildiği aramada konteynerin soğutucu bölümüne gizlenmiş 6 paket içinde 6 kilo 750 gram kokain ele geçirildi.
Kokain operasyonuyla ilgili zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
PEKER NE DEMİŞTİ?
Sedat Peker, söz konusu kokain yüklü konteynerin numarasını açıklayarak, kokainin hangi şirkete gideceğinin bu numaralar ile tespit edilebileceğini ve bu kişilerin yakalanması çağrısında bulunmuştu.
Peker, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:
“4 ton 900 kilo kokainin yüklü olduğu iki konteynerin numaralarını öğrendim. Onları buradan yayınlayacağım. Nasıl her uçağın, her geminin bir numarası varsa konteynerlerin de numaraları vardır. Bu numaralardan o konteynerin dünyanın neresinde olduğu, nereye gideceği hangi şirkete teslim edileceği takip edilebilir. Kolombiya Devleti’nden bilgi istemenize de gerek kalmadı. Sizin için onu da ben buldum. Sayın Savcılar, Sayın Hakimler, Sayın Polisler; bana İnterpol kararı çıkarabilmek için böyle komik dosyalar açmayla bu işler olmaz.
TWEETLERE VE ZEKAYA YENİLECEKSİNİZ. Çünkü sizin yaptıklarınız GAYRETULLAH’a dokundu. Yüce ALLAH’ı kimse yenemez. Siz de yenemeyeceksiniz. AHİRETLİK, iyi oku. Tüm dünyaya rezil olup gideceksiniz.
1. Konteyner numarası: Mrku45666740
2. Konteyner numarası: Mtku46253247"
GEÇEN YIL HAZİRAN AYINDA YAKALANMIŞTI
Peker’in açıkladığı konteyner numaralarından birinin 2020 Haziran ayında 5 ton kokain ile yakalanan ve Türkiye’ye gönderileceği belirtilen konteynerin numaraları ile eşleşiyor.
Sedat Peker’in paylaşımlarına cevap veren ve o dönem Kolombiya televizyonlarında yayınlanan görüntüleri paylaşan Muhammed Acar, “Konteyner numaralarının başından 4'leri silince sanırım teyide ulaşıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekerinnumarasiniyayinladigisirketinkonteynerindeh101192.html
AKP'nin kaybettiği belediyelere müfettiş yağdı, denetimler yüzde 1400 arttı!63 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz 'soygun planı' diyerek duyurdu: "600 milyon avroluk adrese teslim ihale!"13 izlenme
Benzin ve motorine dev zam kapıda! Asgari ücret zammı geldiği gibi gidecek35 izlenme
Çay önemli: Bursa'da bir esnaf depremde korkup kaçtı ama çayını almayı ihmal etmedi39 izlenme
Kavgaya neden olan trafik cezalarını bu cihaz kesiyor: Kaçmanın yolu var mı?26 izlenme
Eylem Tok'un iade davasında kritik gelişme24 izlenme
Diyanet tasarruftan muaf: Dergilere 43,5 milyon TL!29 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz, ABD'nin Ukrayna'ya nasıl çöktüğünü madde madde anlatıp AKP'yi uyardı! "Kapitülasyon anlaşmasıdır. Benzer bir anlaşmayla Türkiye'nin geleceğini satmayın!"14 izlenme
Hizbullah terörünün nihai amacını gerekçeli kararında yazdı, tehlikeye dikkat çekti
İktidara yakınlığıyla bilinen anket şirketinin son araştırmasında CHP, yine AKP'ye fark attı
Hastaneler hâlâ tamamlanmadı ama 2 kentte milyonluk 'külliye' yapılıyor!
Ordu Z kuşağının safına geçti: "Cumhurbaşkanı ülkeden kaçtı"