Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Türkiye’de suç örgütü kurduğu iddiasıyla hakkında arama ve tutuklama kararı bulunan Sedat Peker’in açıklamalarını RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında değerlendirdi.
Kurdaş, Sedat Peker’in açıklamalarından bu yana uyuşturucu operasyonu haberlerindeki artışı ‘manidar’ bulduğunu söyleyerek “Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve mafya konuları daha çok otorite boşluğunun oluştuğu yerlerde oluşur ve askeri yönetim dönemlerinde çok daha fazladır. Türkiye’de de coğrafya denetim bakımından, uyuşturucu ticaretinden faydalananlar ve yönlendirenler bakımından bir partner yoksa zaten oranın bir akım yatağı olması mümkün değil. Birileri tarafından korunmuyorsa, yönlendirilmiyorsa, bu ticaret üzerinden para kazanmıyorsa orası geçiş güzergahı haline getirilemez. Türkiye’de bu konuda bir zafiyet oluştu demektir. Kişileri suçlamak istemem. Bu kişilerin zafiyeti değil, devlet zafiyetidir” ifadelerini kullandı.
‘SUSURLUK'TA DENETİM MEKANİZMALARI KENDİNİ GÖSTERMİŞTİ'
Susurluk olayında soruşturma komisyonlarının açıldığını hatırlatan Kurdaş “96 yıllarında bir Susurluk Komisyonu vardı. Parlamento açısından da önemliydi çünkü o zamanlar soruşturma komisyonları açılmıştı. Baktığınız zaman Susurluk kazasında ne vardı? Aslında bir Mercedes’e bir kamyon çarpmıştı. Bu Mercedes’in içerisinden medya, siyaset, mafya ve iddialar çıkmıştı. Bu iddialar basit iddialar değildi. Meclis ve hukuk hemen harekete geçmiş, denetim mekanizmaları kendini göstermişti. O zaman da bugün konuşulan Mehmet Ağar gibi isimler tartışılan isimlerdi ama orada devlet kendini göstermişti” diye konuştu.
‘SUSURLUK'TAKİ ARACIN İÇİNDEN İDDİALAR ORTAYA ÇIKMIŞTI AMA DEVLET MESELEYİ CİDDİYE ALMIŞTI'
Kurdaş zamanında Susurluk iddialarının ciddiye alındığnı ifade ederek “O zaman Susurluk’taki aracın içinden iddialar ortaya çıkmıştı ama devlet meseleyi ciddiye almıştı. Bugün inanın Sedat Peker’in açıkladığı konular zaten iddia değil, itiraflar var. Belgeler ve ses kayıtları var. Kamuoyuna mal olmuş üstelik devlet televizyonu ya da haber bülteni üzerinden değil, insanlar beklemiş. Canı isteyince açıp dinliyor. Sedat Peker’in o yayınlarından 100 tane Susurluk çıkar. Televizyonlarda cevap veremeyen İçişleri Bakanları var, görevine devam ediyor” dedi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekerinyayinlarindan100tanesusurlukcikarh82734.html
Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığı iddia edilmişti, Erdoğan'ın en yakınındaki isimden itiraf gibi açıklama52 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 18.100 yeni vaka tespit edildi, 25.664 kişi sağlığına kavuşurken, 167 kişi hayatını kaybetti!31 izlenme
2026 yılı bütçesi açıklandı: Vergiler yine faize gidecek7 izlenme
Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nden taşınmış52 izlenme
Reuters'tan dikkat çeken Türkiye analizi: "Erdoğan desteği kaybetme riskiyle karşı karşıya"14 izlenme
Somalı madencilerin isyanı: "17 bin işçi kapının önüne konulacak"26 izlenme
Türk bayrağında direk dansı yapan turiste soruşturma açıldı12 izlenme
Gaziantep'te 2 aylık bebeğine vahşice şiddet uygulan cani baba Yunus Göç'ün emniyette verdiği ifade ortaya çıktı!162 izlenme