İYİ Parti Gençlik Kolları üyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Alp Emeç, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına sebep olan “Öküz saraya çıkmakla kral olmaz ama saray ahır olur” ifadesini sosyal medyada yazıp daha sonra sildi. Emeç, söz konusu paylaşımı nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla gözaltına alındı.
'SUÇ UNSURU OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEREK HEMEN SİLDİM'
Emeç, çıkarıldığı mahkemedeki ifadesinde "Paylaşımı, Sedef Kabaş'ın gözaltına alındığı öğrenince suç unsuru olabileceğini düşünerek hemen sildim. Yani paylaşım yaklaşık 15 dakika kadar hesabımda kaldı. Bu paylaşımı kimseye hakaret etmek için yapmadım" diyerek suçlamaları reddetti. Mahkeme, Emeç'in 'suçu işlediğine yönelik kuvvetli şüphe ve somut delillerin bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.
'HUKUK DEVLETİNİ SARAY DEVLETİNE ÇEVİRDİLER'
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Emeç'in tutuklanması üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "20 yaşındaki üniversite öğrencisi ve İYİ Gençlik Üyesi Alp Emeç, içinde 'saray' geçen bir atasözünü sosyal medyada paylaşıp sonra silmesine rağmen tutuklandı. Hukuk devletini, önce 'Parti Devleti'ne, şimdi de 'Saray Devleti'ne çevirdiler" diye yazdı.
20 yaşındaki üniversite öğrencisi ve İYİ Gençlik Üyesi #AlpEmeç,
— Koray Aydın (@korayaydintr) April 16, 2022
içinde "saray" geçen bir atasözünü sosyal medyada paylaşıp sonra silmesine rağmen tutuklandı.
Hukuk devletini,
önce "Parti Devleti"ne,
şimdi de "Saray Devleti"ne çevirdiler.#YazıklarOlsun#AlpEmeçSerbestBırakılsın pic.twitter.com/0VWAEq8bx0
Emeç'in tutuklanmasına tepki gösteren sosyal medya kullancıları, #AlpEmeçSerbestBırakılsın etiketi ile paylaşım yaptı. Etiket, Trend Topic listesine girdi
KRT
Silivri’nin gölgesinde! "Güzel günler gene gelecek"11 izlenme
Ekonomik gidişat gözler önüne serildi: AKP ve MHP seçmeni bile artık inanmıyor!21 izlenme
Atatürk düşmanı Mısıroğlu PTT'den pul bastırdı!286 izlenme
CHP’li belediye tasarrufla 9 ayda 37 milyon borç ödedi!194 izlenme
LGS'de 'şaibe' krizi sonrası MEB'de üst düzey değişiklik14 izlenme
Mahir Polat tekrar hastaneye sevk edilecek!15 izlenme
Milyonların gözü bu haberde: 'EYT'lilerin durumu netleşti'45 izlenme
Özhaseki 15 Temmuz darbesini yöneten isme "zorlukları birlikte aşalım" diye mektup gönderdi!237 izlenme