Hükümetin istihdam seferberliğine rağmen derinleşen ekonomik krizin istihdam üzerindeki olumsuz etkisini resmi veriler net biçimde ortaya koyuyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sendikaların üye sayılarına ilişkin 2019 Ocak ayı istatistiklerini dün Resmi Gazete’de yayımladı.
20 iş kolunda kayıtlı çalışan sayısı bir önceki 2018 Temmuz dönemine göre 709 bin 681 azalarak 13 milyon 441 bin 983’e düştü.
Kayıtlı çalışan sayısında, aralarında inşaat, konaklama, metal, çimento, maden ve petrokimya sektörünün olduğu 17 işkolunda düşüş yaşandı. Kayıtlı çalışan sayısında en çok düşüş ise inşaat işkolunda meydana geldi.
İnşaatı, konaklama ve metal işkolları takip etti. 2018 Temmuz ayında inşaat işkolunda 1 milyon 805 bin 928 kişi; konaklama işkolunda 994 bin 168 kişi; metal işkolunda 1 milyon 582 bin 714 kişi çalışıyordu. Altı ay sonra inşaat işkolunda 545 bin 988; konaklama işkolunda 49 bin 670; metal işkolunda 60 bin 722 azalış olması, krizin geldiği noktayı göstermesi açısından dikkat çekiyor.
57 BİN KİŞİ SENDİKALI OLDU
Kayıtlı çalışanların yalnızca 1 milyon 859 bin 38’inin yani yüzde 13.86’sının sendikalı olması dikkat çekti. 2018 Temmuz ayından 2019 Ocak ayına kadar geçen sürede sadece 56 bin 883 işçi sendikalara üye oldu. Sendika sayısında da artış yaşandı. Bir önceki dönemde yayımlanan istatistiklerde 169 işçi sendikası bulunurken yeni dönemde bu sayı 172’ye çıktı.
https://www.siyasetcafe.com/710binkisiissizkaldi46897h.htm
Kendisine '18 milyon TL'ye makam odası' yaptıran AKP'li belediye başkanı belediyenin arazilerini satışa çıkardı!41 izlenme
CHP'nin İmralı kararı sonrası yapılan ilk anket! Destekleyenlerin oranı belli oldu10 izlenme
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: "Beni de öldürecekler kapılar arkasında cinayetim planlanıyor"35 izlenme
Sırtında Atatürklü Türk bayrağı taşıyan gence polisten uçan tekme!25 izlenme
İBB Meclisi'nde Hiranur Vakfı protestosu! "Bunu yapan herkes şerefsiz"38 izlenme
Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin doktoru konuştu: "Bezini açalım bir dedik. Kanımız dondu, şok olduk!"57 izlenme
Balyoz mağduru Tümamiral'in tazminat tepkisi!106 izlenme
NY Times: Erdoğan geri adım attı38 izlenme
Yola çıkmaya korkar olduk
Türkiye’deki güncel corona verileri açıklandı: Hasta sayısı 320.070’e, vefat sayısı da 8.262’e yükseldi!
AKP’li belediye başkanına kral dairesi gibi makam katı!
Atilla Yeşilada: ‘‘Kışın ekonomi öyle bir burun üstü çakılacak ki beygir dopingi versen Mart’ta ayağa kalkmaz’’