Karadeniz’i Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak Geminbeli Tüneli tam 11 yıldır bitirilemedi. İhalesi 2013’te dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan tünel inşaatı, sırasıyla Lütfi Elvan, Feridun Bilgin, Binali Yıldırım, Ahmet Arslan, Cahit Turhan, Adil Karaismailoğlu ve Abdulkadir Uraloğlu’nun bakanlığına şahitlik etti. Yetkililer sık sık ‘sene sonu açılacak’ dedi. Toplam 8 bin 600 metrelik çift tüpten oluşan tünelle ilgili iktidara çağrıda bulunan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Defalarca sözler verildi. Tünelde doğru düzgün bir çalışma yapılmıyor. Tünel hemşehrilerimizi mağdur ediyor” dedi.

DEFALARCA SÖZ VERİLDİ
CHP’li Karasu şu açıklamayı yaptı: “2016’da başbakan Binali Yıldırım, tünelin en geç 2018’de tamamlanacağını ifade etti. Yıl 2024, tünel hâlâ tamamlanamadı. 2019’da hattın tamamlanmadığını, tünelin açılmadığını ifade ettiğimde o tarihte Sivas Valisi olan Salih Ayhan tünelin 2021’de tamamlanacağını ifade etmiştir. O dönem Ulaştırma Bakanı olan Cahit Turhan, soru önergeme verdiği cevapta da 2021’de ‘tamamlanacak’ dedi. Meclis’te hem komisyonda hem de Genel Kurul’da Ulaştırma Bakanı’na sordum. En son Bakan Abdulkadir Uraloğlu, hattın 2025 yılında tamamlanacağını söyledi. Bakanın sözüne inanmak istiyoruz. Tünel Sivaslı hemşehrilerimizi ciddi anlamda mağdur ediyor. 11 yıl geçti üzerinden, bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.”
Sözcü
AKP'li vekil ve Diyanet araya girdi 'Tecavüz'cü müftü serbest kaldı!1059 izlenme
Saray danışmanının restoranında Ramazan 'kampanyası': İftar menüsü 2900 TL!11 izlenme
Gökhan Zan ve Ünal Karaman İYİ Parti'ye Katıldı34 izlenme
Petrol şirketlerini haraca bağlamıştı: Gabon Devlet Başkanı’nın evinde bavullar dolusu dolar yakalandı44 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.177 yeni vaka tespit edildi, 34.290 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!31 izlenme
CHP lideri Özgür Özel rekora koşuyor: Hakkında toplam 38 fezleke var14 izlenme
Maltepe'de sayım sürüyor: İşte son durum216 izlenme
Burç yorumlarına neden inanılıyor?25 izlenme