Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, yaptığı açıklamada, “Simav ve çevre köylerinden 2 bin çiftçimizin, 3 bin dekar alanda yaptığı şeker pancarı üretiminden yaklaşık 18 bin ton ürün alınıyordu. Girdi fiyatlarının artışı ile birlikte, şeker pancarının ilçemiz ana deposundaki manuel boşaltma işi ve kota uygulamasındaki olumsuzluklardan dolayı, üretim durma noktasına gelmiştir. Bu yıl ilçemize bağlı Yeşilköy sınırları içinde 5 dekarlık alanda, bir çiftçimiz tarafından şeker pancarı ekimi ve hasadı yapılmıştır” dedi.

İlçenin tek şeker pancarı üreticisi Mehmet Çakar, “Bu yıl Simav ve çevresinde tek şeker pancarı üreticisi olarak 5 dekarlık tarlamda üretim yaptım. Tohum ve gübresinin fabrika tarafından verilen tarım çalışması sonunda 30 ton ürün aldım, Uşak şeker fabrikasına teslim ettim, 10 bin TL gelirim oldu. Çiftçilerimize destek verilirse, Simav'ın verimli arazilerinde yeniden şeker pancarı üretimi yapılabilir” diye konuştu. (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/simavdasekerpancariuretimidurmanoktasinageldi5438661/
Eğitim Uzmanı, Nagehan Alçı’ya katlanamadı! 'Alın beni yayından!'60 izlenme
Şehit askerimiz Afrin'e giderken kameralara bakın neler demişti...876 izlenme
Sayıştay raporları uçtu! Belediyelerdeki usulsüzlükleri tespit etti, raporlar önce açıklandı, sonra kaldırıldı!78 izlenme
Melih Gökçek 'neden görevden alındınız?' sorusu sorulunca çılgına döndü!103 izlenme
Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti42 izlenme
Örtülü 250 Bin öğretmeni yuttu!85 izlenme
Başbakan soruşturulsun dedi ama AKP o önergeyi de reddetti!330 izlenme
Erdoğan'a yeni yetki!180 izlenme
İdlib saldırısı ile ilgili bomba iddia! 'Türk askerlerini Rus uçağı vurdu'
Diyanet, Atatürk'e lanet okuyan ismi yine sahneye çıkardı!
KONDA Genel Müdürü Ağırdır'dan çarpıcı analizler: 'Seçmen AKP ile ilgili kararını verdi'
AKP'li belediyenin İBB'ye gönderdiği yazı ortaya çıktı: "Ağaçları sökün"