Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti kapsamında tutuklanan Tolgahan Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile ilgisi olmadığını savundu. Demirbaş, "Milletvekilinin evinde yakalanmadım" dedi.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada tutuklanan ve daha önce MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un yanında gözaltına alındığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın ifadesinde, sözkonusu iddiayı yalanladığı ortaya çıktı.
T24’ten Asuman Aranca'nın haberine göre, MHP ile bağlantısı olmadığını iddia eden Demirbaş, “Sosyal medyada ve bazı görsel medyada iddia edildiği gibi bir milletvekilinin evinde yakalanmadım” dedi. Soruşturmada tutuklanan diğer isim olan ve MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin özel kalemi olduğu belirtilen Emre Yüksel de MHP ile hiçbir bağlantısı olmadığını öne sürdü.
Sinan Ateş’in 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınarak serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş’ın da aralarında bulunduğu üç kişi dün gözaltına alınmıştı. Demirbaş ile daha önce MHP Genel Başkan Yardımcılarından birinin özel kalemi olduğu iddia edilen Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, sorgularının ardından tutuklanmıştı. Gözaltına alınan diğer isim olan avukat Serdar Öktem’in emniyet sorgusunun sürdüğü öğrenildi.
Tutuklanan Demirbaş ve Yüksel’in ifadeleri ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre her iki isim de MHP ile hiçbir bağlantılarının olmadığını öne sürdü. Demirbaş'ın ifadesinin bir aşamasında kendiliğinden söz alarak, “Ben MHP üyesi değilim. Bu süre zarfında sosyal medyada ve bazı görsel medyada iddia edildiği gibi bir milletvekilinin evinde yakalanmadım. Sinan Ateş cinayeti ile bir ilgim bulunmamaktadır. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dediği öğrenildi. Diğer şüpheli Emre Yüksel’in de suçlamaları reddederek, “Kimsenin özel kalem müdürlüğünü yapmadığını” söylediği kaydedildi.
Öte yandan, Demirbaş ve Yüksel’in, firari tetikçi Eray Özyağcı’nın götürüldüğü ilk adresin tespit edilmesi sonrasında yeniden gözaltına alınmasına karar verildiği öğrenildi. Tetikçi Özyağcı’nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
Kütahya'daki 5.4 şiddetindeki deprem Bursa İnegöl'den böyle hissedildi!53 izlenme
Gıda enflasyonu 28 ayın zirvesinde! İşte fiyatı en çok artan ürünler48 izlenme
Üniversitelerimizin hali fena! İlk 500’de tek bir üniversite var49 izlenme
Irak Suriye’yi geçti! Türkiye’ye 2018’de 577 bin kişi göç etti82 izlenme
“Namaz kılarken rüzgar esti hamile kaldım” dedi!255 izlenme
İşte Sinan Ateş suikastinin azmettiricisinin yakalandığı otel! Doğukan Çep o otelde nasıl kaldı?349 izlenme
Türkiye'nin kâğıt devi iflasla boğuşuyor9 izlenme
Kendisini sonunda peygamber ilan etti!888 izlenme