Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili ilk soruşturmayı başlatan ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınması talimatını veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay'ın bugün iki aylık izin dönüşü dosyadan alınması üzerine bir açıklama yaptı.
Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ay'ın soruşturmadan alınmasına tepki gösterdi.
Ateş yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Eşim Şehit Sinan Ateş'in dava dosyasına bakan Sayın Savcı Ayhan Ay'ın azledilmesi hakkında:
Günlerimizi olumlu bir haber duyma ümidiyle geçirirken olumsuzluklar bir çığ gibi üzerimize gelmeye devam ediyor.
Son olarak, soruşturmaya ilk günden bu yana bakan ve dosyaya en hâkim isimlerden biri olan Sayın Savcı Ayhan Ay, izinden döner dönmez görevinden alındı. Menfur cinayetin üzerinden bir yıl, iki ay geçmiş olmasına rağmen iddianame de henüz ortada yok. Dışarıdaki katillerin daha ne kadar özgür kalacağı, kaç kişinin canına kıyıp kaç hayatı karartacağı ise meçhul.
Bugüne kadar kamuoyuna yansıyan ve dosya üzerindeki şüpheleri gitgide derinleştiren bütün iddia ve olaylar üzerine düşünüldüğünde tarafımızca ilgililerine sarf edilecek sözler şunlardır: Dava dosyamız Theseus'un gemisi değildir. Theseus'un gemisi de bizce Theseus'un değildir.
Gelinen noktada bir kez daha ifade etmekte fayda var: Kedinin kutunun altında olduğu gerçeği ortadayken Schrödinger'in Hem ölü hem de diri. Ne ölü ne de diri. paradoksuyla zerre ilgilenmiyor, adaletin devlet eliyle bir an önce tesis edilmesini sabır ve sükûnet içerisinde beklemeye gayret ediyoruz"
KRT
AKP'li belediye seçimi kaybettiğini anlayınca... Seçim gecesi 100 milyon liralık fatura mesaisi41 izlenme
Bulgaristan Başbakanı Türk iş insanları ile görüştü39 izlenme
Koca Türkiye Cumhuriyeti'ni bu duruma düşürenler utansın! Atatürk ve İstiklal Marşımız pazarlık konusu olmaz!40 izlenme
Seçil Erzan ve 'çantacısının' mahalle muhtarı konuştu: "Kulağımıza gelirdi"55 izlenme
Diyarbakır Valiliği açıkladı: Okullar bir gün tatil edildi35 izlenme
Eylemler ve ilişkiler gizlendi mi? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni iddia: "Dosya temizlenmiş"130 izlenme
Medreselerden çıkan 11 yaşındaki çocuklar Suriye'de öldü194 izlenme
‘Saray’ bütçesini katlıyor: İlk 5 ayda 2.5 milyar lira!85 izlenme
''Bu millet 650 TL ile de yaşar'' deyip Jaguar arabasıyla ortaya çıkmıştı, Tescilli Atatürk düşmanından akla ziyan sığınmacı savunması!
İstanbul’dan çıkış yok! Dün 800 TL olan bilet bugün 1000 TL
İsrail, İran’ın başkenti Tahran’a yeni bir saldırı başlattı: Kızılay binasının hemen yanındaki bir alandan dumanların yükseldiği ifade edildi
Devletin zirvesini ağırlayan kaymakam FETÖ’den açığa alındı!