20112017 yılları arasından Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Ömer Özbay’ın CEO’luğunu yaptığı Verusa Holding, Tokat Erbaa sınırları içerisinde yer alan Sakarat ve Boğalı yaylalarında 20 bin dönümlük arazide altın madeni arama ruhsatı aldı.
10 milyon TL sermaye ile Galata Altın İşletmeli A.Ş kuran Verusa Holding, maden ruhsatını devrederek yapılacak tüm faaliyetleri bu şirket adıyla yapmaya karar verdi.
Tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkı şirketin sondaj çalışması yapmasından endişeli. Ordu Fatsa’da altın madenciliği faaliyetinin bölgeye verdiği zararın ortada olduğunu belirten bölge halkı Erbaa’da da aynı şeylerin yaşanmamasını istiyor.
Bölge halkının bir araya gelerek oluşturduğu Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nda yapılan açıklamada, “Fatsa örneği önümüzde dururken, bu cennet vatan köşesinde bir altın madeni açmak maden şirketi dışında hiç kimseye hele de bu köylerde, kasabalarda yaşayan insanlarımıza katkı sağlamayacaktır” denildi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/229659/siyanurunaltindanerdoganindanismanicikti
Garanti 30 milyon, yolcu sayısı 10 milyon!38 izlenme
İlker Başbuğ Yüce Divan'da yargılanacak!375 izlenme
Elektriğe yüzde 25 indirim mi geliyor? AKP’li isim açıkladı36 izlenme
CHP'li vekil köy evini online eğitime ulaşmaktan zorlanan öğrencilere açtı!65 izlenme
TBMM'de 2024 bütçe görüşmelerinin ilk gününde neler yaşandı?21 izlenme
UEFA yetkilileri Galatasaray Rams Park Stadı'nda incelemelerde bulundu26 izlenme
AKP'de ortalık karıştı: Erdoğan'a 'Yeni partiye geçeriz' mesajı!108 izlenme
Alpullu arazisi satılmayacak!213 izlenme
Nurettin Yıldız'a destek veren milli eğitim müdürü buhar oldu!
Promosyon ihalesine canlı yayın yasağı
Sokak röportajında Süleyman Soylu taklidi: "Şimdi diyorum ki oy verenler için... Zam mı geldi? Geçinemiyor musunuz? Oh oh, beter olun"
Para cezası verilen Kaftancıoğlu’ndan Soylu’ya: "Helal para güle güle yesin"