Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücrete gelen zammı açıkladı. 8 bin 500 TL olarak açıklanan yeni asgari ücrete birçok siyasetçi tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Rakam birçok siyasetçi ve parti sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "'İbretlik "masada emekçi olmadan' asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirlinin haline baksın" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "Yetmez ama vatandaşın bu zor gününde idare eder diyerek partimizin önerdiği 10.128 lirayı bile emekçiye çok görerek 8.500 tl’yi marifet gibi açıklayanlara karşı çok az daha sabır. Haklısınız dayanacak gücünüz kalmadı ama yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik hep birlikte" dedi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun paylaşımında, "Enflasyon altında inleyen milyonların talepleri yok sayıldı, asgari ücreti “tek kişi” belirledi. Sizin sırtınızdaki küfede hakkını yediğiniz milletin ahı var. 8.500 lirayla mutfaktaki yangın sönmeyecek. Biz geliyoruz ve emekçinin cebinden çalınan her kuruşu iade edeceğiz" ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Milyonlarca insanı açlığa terk eden, işçiyle, emekçiyle dalga geçer gibi bir asgari ücret. Bu karara imza atanlar, gelin 8.500 TL ile 1 ay geçinin! Emeği geçenlere yazıklar olsun" diyerek tepkisini ifade etti.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin asgari ücret önerisinin 12 bin 500 olduğuna dikkat çekerek yeni açıklanan ücrete tepki gösterdi, “Bu öneriye ve işçilerin taleplerine kulağını tıkayan iktidar, açıkladığı 8 bin 500 TL’lik rakamla çalışanlara sefaleti dayatmaktadır. Bu sömürü düzenini değiştireceğiz. Sosyal adaleti bu ülkede hep birlikte tesis edeceğiz” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar "Faiz lobilerine, yandaşlara, savaş harcamalarına devasa kaynak ayıran iktidar, işçiye ise sefalet ücretini reva görmüştür. Açıklanan asgari ücret rakamı, emekçiyi açlık ve yoksulluğa mahkûm etmektedir. Alınterini sömüren bu adaletsizlik düzenini ortak mücadeleyle değiştireceğiz" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "8500 TL Asgari ücret, ne yılın ortasında verilen eksik zammı, ne yılın ikinci yarısında enflasyon karşısındaki erimeyi ne de gelecek yıl ki muhtemel kayıpları karşılamadı, karşılamayacak. 8500 TL Asgari ücret, sofradaki kayıpları telafi etmeyecektir" dedi.
Asgari ücretin açıklanmasının ardından Türkiye İşçi Partisi’nden gelen tepkide, asgari ücret hesabında işçilerin yaşam koşullarına ilişkin gerçekçi veriler kullanılmadı belirtildi. TİP, “Belirlenen asgari ücret neredeyse açlık sınırında, yoksulluk sınırınınsa çok altındadır. Adil, insana yakışır geçim şartları sağlamaktan uzaktır. Adaletsizdir” dedi. Halkın yok sayıldığını ifade eden TİP, “Türkiye emekçilerinin yarısından fazlası asgari ücret ve civarına mahkûm edilmiştir. Bu Saray Rejiminin ucuz işgücü cenneti yaratma politikasının parçasıdır. Milli gelirden emeğin aldığı pay hızla azalırken belirlenen asgari ücret emekçinin pastadaki payını daha da küçültecektir” ifadelerini kaydetti.
Kasım 2021: TL için son 20 yılın en kara ayı!45 izlenme
Yeni yılın ilk dakikalarında Beyoğlu Hacıahmet ve Hasköy mahallerinde yoğun silah sesleri duyuldu45 izlenme
148 gün sonra tahliye olan Özdağ: "Haksız yere suçlandığınızı bilerek yaşamak insanı öfkelendiriyor"21 izlenme
AKP'li bir isim daha isyan etti: Bu aile yönetimden uzaklaşmalı151 izlenme
Gaziantep'te öğretmen lise öğrencisini sınıfta tekme tokat dövdü! Valilik soruşturma başlattı!102 izlenme
#izmirdepreminde Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılma anına ait görüntüler ortaya çıktı!70 izlenme
AKP'den bir iç savaş tehdidi daha ! AKP Avusturya Teşkilatı Sorumlusu 'Referandumda #Hayır çıkarsa iç savaş çıkar !'486 izlenme
Altın madeni için Fatsa’yı talan edecekler!72 izlenme
Zam üstüne zam! Et fiyatları el yakıyor, vatandaş tepkili!
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine açtığı davayı geri çekme mesajı veren Erdoğan'a: 'Sen kimsin de kimi affediyorsun!'
Mustafa Şentop’un Onursal Başkanı olduğu üniversiteyle ilgili flaş iddia! "AKP’liler derse bile girmeden mezun olup Türkiye’de hakim ve savcı oluyorlar"
Elon Musk’a Türkiye çağrısı: Turksat-5A’yı durdurun