Tokat’ın Turhan ilçesindeki, AKP’li Belediye Başkanı İlker Bekler’in makamındaki Türk bayrağı görenleri şaşırttı.
AKP’li Başkan İlker Bekler, Türk bayrağının hilal ve ay kısmına kendi isminden bir şekil yaptırdı. “İlker” adını hilal şeklinde Türk bayrağına işleten AKP’li başkan, “Bekler” soyadından da yıldız motifi yaptırdı. AKP’li Başkan İlker Bekler’in Türk bayrağını değiştirdiği fotoğraflar, kendi sosyal medya paylaşımlarında da görüldü.
Başkan Bekler’in yaptığı bu değişiklik akıllara, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’nu akıllara getirdi. Kanunun ikinci maddesinde, “Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay yıldızlı albayraktır.” ifadeleri yer alıyor.
Bayrak Kanunu’nda Türk Bayrağı’nın nasıl olması gerektiği açıkça belirtilirken, Türk Bayrağı üstünde herhangi bir işlem yapmakta yine aynı kanunun 8’inci maddesinde yasaklanıyor. Ayrıca bu işlemi yapanlar için de cezai yaptırım anlatılıyor.
İşte Türk Bayrağı Kanunu’nun 8’inci maddesi:
“Bu Kanuna ve çıkarılacak yönetmeliğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır. (3)
Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca idarî para ceza verilir.”
İşte AKP Turhal Belediye Başkanı’nın makamındaki “Türk bayrağı”:


https://www.gercekgundem.com/guncel/260925/skandalakplibelediyebaskaniturkbayraginidegistirdi
Memurları sefalete mahkum ettikten sonra: Lojmanları satan AKP tayin taleplerinden sonra lojman yapma kararı aldı!29 izlenme
İmamoğlu Diyarbakır'da: "Saraylardan kimlerin arandığı kulağımıza geliyor, 5'leyeceğiz"14 izlenme
‘Sokak' açıklamasına Mücahit Birinci’den hadsiz paylaşım: Muhaliflere ‘köpek’ dedi19 izlenme
Alman devlet kanalı NDR, Erdoğan'la şarkılı kliple dalga geçti !13046 izlenme
Bakan yardımcısından memur adaylarına tehdit!104 izlenme
Mansur Yavaş’tan YSK’ya belgeli cevap!1591 izlenme
45 işçide coronavirüs tespit edilen Akar Tekstil'de üretim durduruldu325 izlenme
Erdoğan’ın Suriye’ye operasyon sinyali, Esad’ı harekete geçirdi: Tank ve asker yığıyorlar iddiası26 izlenme