Anasayfa1
26 Aralık 2024 ( 10 izlenme )
Reklamlar

SOHR: HTŞ Alevilerin protestolarına ateş ederek müdahale etti


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) göre Humus, Hama, Tartus ve Lazkiye'de Aleviler başta olmak üzere azınlıklar, Esad rejimini deviren Heyet Tahrir eşŞam (HTŞ) öncülüğündeki yönetimin "Baas döneminde memurluk yapan Suriyelilere" saldırılar düzenlediğini ileri sürerek, protesto gösterileri düzenledi.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Humus, Hama, Tartus ve Lazkiye'de Aleviler başta olmak üzere pek çok azınlık grubun, Esad yönetimini deviren HTŞ öncülüğündeki yönetimin "Baas döneminde memurluk yapan Suriyelilere" saldırılar düzenlediğini ileri sürerek, bu eylemleri protesto etmek amacıyla sokağa çıktığını belirtti.

SOHR, "Alevi mezhebinin dini sembollerine ve kutsallarına yönelik saldırıları protesto etmek için gösteriler" düzenlediğini belirtti.

suriyex9q5coverjpg.webp

Al Arabiya kanalının aktardığına göre HTŞ üyeleri, Humus ve Tartus’taki göstericilerin üzerine ateş açtı. Daha sonra göstericilerin aynı şekilde karşılık vermesi üzerine bir çatışma yaşandı. SOHR da “protesto gösterilerine yönelik HTŞ tarafından ateş açıldığını ve ölü/yaralıların olduğunu” duyurdu.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

halktv.com.tr

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçimden önce YSK, genelgede değişikliğe gitti! Ahmet Özer'in temiz kağıdını gösteren Özgür Özel soruşturmadaki büyük çelişkiyi açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kelime-i Şehadet'i yanlış getirdi! En merak edilen soru! Bu Pazar seçim olsa... Fark açılıyor, işte Türkiye'nin birinci partisi