23 CHP milletvekili, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için Suriye yönetimi ile anlaşılması ile ilgili TBMM Başkanlığı’na genel görüşme önergesi verdi.
Söz konusu önergenin imzacılarından olan Güzelmansur, Hatay’ın sığınmacı sorunundan en çok etkilenen illerin başında geldiğini söyledi. Güzelmansur, Hatay’da resmi verilere göre 400 bin, gayri resmi verilere göre ise 600 bin sığınmacı olduğunu ifade etti.
Hatay bölgesinin en büyük sorununun sığınmacılar olduğunu söyleyen CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Suriyeli sayısı Hataylı sayısını geçti” dedi.
Güzelmansur, “Türk nüfusunu geçtiler, bazı bölgelerde Suriye uyruklu Türk vatandaşı, normal Türk vatandaşından daha fazla” dedi. Suriye’ye yalnızca Türkiye’nin sınır kapılarının kapalı olduğuna dikkat çeken Güzelmansur, “Geçici süre için kapalı dediler, 11 yıldır kapalı. Lübnan, Ürdün ve Irak; Suriye’ye kapılarını açtı ancak biz açmıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeniçağ
İstanbul susuz ve nefessiz kalacak! Son ormanlarına hançer üstüne hançer12 izlenme
LGS’ye giren öğrencinin cevap kağıdı kayboldu!128 izlenme
Kurtuluşa giden yolun ilk adımı… Atatürk’ün izinde nice 19 Mayıs’lara!26 izlenme
İnce'den 3. Havalimanı işçilerine Nazım'lı destek146 izlenme
Türkiye'deki pahalılıktan gurbetçiler de şikâyetçi: Lüks aracından pahalılığa isyan etti "Türkiye çok pahalı, burada yaşanmaz. Gidiyorum ben"20 izlenme
AKP'li isimden kritik asgari ücret refah payı açıklaması44 izlenme
Daltonlar çetesi üst düzey yöneticilerinden Caner Koçer'in İspanya'da öldürüldüğü iddia edildi121 izlenme
Mansur Yavaş sözünü tuttu, esnafa akaryakıt desteği ödemeleri yatırıldı!59 izlenme
Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden şahıs: "Adliyeye davet ettiler gittim, durmak yok yola devam"
Şimşek'ten itiraf: "Maalesef enflasyon oldukça yüksek"
Eyyup Fatih Nurullah Efendi isimli yobaz 'Birinci Cumhuriyet yıkıldı ikinci Osmanlı kuruluyor, Tayyip Bey de padişahımız !'
Kredi ve kart batağı büyüyor: Takipteki borçlar yüzde 135 arttı!