Almanya’da faaliyet yürüten Türk Demokratlar Birliği (UID) AKP’nin Avrupa’daki kolu.
Alman iç istihbarat teşkilatı raporunda 2004'te kurulan ve merkezi Köln'de bulunan UID için "devlete, daha doğrusu hükümete yakın" ifadeleri kullanılmıştı.
UID'nin AKP'nin Almanya'ya nüfuz etmede oynadığı role ilişkin olarak da şunlar kaydediliyor:
"Almanya'da önemli bir mobilizasyon potansiyeline sahip olan UID, bu potansiyelini Türkiye'de 2023 yılında yapılan parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de ortaya koymuştur. UID, AKP yetkilileri ve Türk hükümeti üyeleriyle düzenli toplantılar yaparak Türkiye ile olan bağlarını gözler önüne sermektedir."
Kamu kurumu olan Türk Hava Yolları bu dernekle yaptığı anlaşma ile AKP’ye yakın UID üyelerini Türkiye’ye indirimli taşıyacak.
Bu konudaki duyuruyu gazeteci Nevşin Mengü’nün X’ten paylaşarak şu notu ekledi:
“Yazın Türkiye'ye gelmek isteyen gurbetçilerin en çok yakındığı şeylerden biri malum, uçak bilet fiyatları. Türk Hava Yolları AKP'nin Almanya kolu diyebileceğimiz UID ile bir anlaşma yapmış, anlaşmaya göre UID üyeleri indirimli biletlerden yararlanabilecek. E bu durumda AKP'li olmayan gurbetçilerin başı kel mi? Bu nasıl iş? Anlaşma Almanya'da da haber oldu.”
Gerçek Gündem
Lenin'in adı bakın nereden geliyormuş ? İşte bu adamın peşinden gidenler var...!1049 izlenme
Karantinada olması gereken AKP’li başkan etkinlik etkinlik geziyor!131 izlenme
Ali Kıdık, İYİ Parti'den istifa etti: "Muhalefete muhalefet eden konumuna gelmiştir"31 izlenme
MHP'li Celal Adan, AKP'li vekilleri fırçaladı: "Niye bağırıyorsunuz burası sokak mı? Terbiyeli ol!"28 izlenme
İhsan Eliaçık'a 'Erdoğan'a hakaret'ten hapis cezası!81 izlenme
Almanya istedi iddiası! Türkiye, Ege Ordusu’nu lağvedecek mi?63 izlenme
Daha dün zam gelmişti! Yine büyük zam bekleniyor!193 izlenme
Mecliste oy birliği ile kabul edildi: Başörtüsü takmaları yasaklandı584 izlenme