Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada; ABD'li şirketin THY'deki payını yüzde 0.1 artırarak yüzde 5.06'ya yükselttiği duyuruldu. ABD'li şirket BlackRock'ın, THY'de 4.96 payı bulunuyordu. THY iki hafta önce de, ABD Başkanı Trump’ın hedefinde olan Çin teknoloji markası Huawei ile anlaştığını duyurmuştu.
Yeni alım yapılan miktarın Türk Lirası karşılığı ise; 16 Milyon 815 bin 153 Lira olarak açıklandı.

4,5 trilyon dolarlık fon yönetimi ile dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock aynı zamanda HalkBank ve Emlak GYO'nun da hissedarları arasında yer alıyor.
OFİSLERİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ
Alman Deutche Welle gazetesi, Kasım 2018’de polislerin finans devi BlackRock'un ofislerine baskın düzenlediğini bildirmişti. Baskın, Cumex skandalı olarak bilinen ülkenin savaş sonrası en büyük dolandırıcılık soruşturmasının bir parçasıydı. Şirketin Almanya bölümü başkanı Friedrich Merz, yönetime bütün iddiaları araştırma ve belgeleri yetkililere sunma talimatı verdiğini belirtmişti. İlk kez 2017 yılında keşfedilen CumExFiles, bankalar, hisse senedi tüccarları ve üst düzey avukatlardan oluşan bir şebekenin, Avrupa hazinelerinden milyarlarca dolar kazanmasını sağlayan bir dolandırıcılık programıydı. Cumex’in bu bağlamda en çok etkilediği ülkelerin başında da Almanya geliyordu. Ciddi ölçüde zarar gören Alman ekonomisi bu program yüzünden 63 milyar dolar kaybetmişti.
İstanbul'da bir esnafın anlattıkları, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne serdi! 'Taneyle çocuk bezi satıyorum. Bilseydim işi bırakırdım'55 izlenme
Ankara’da çirkin broşür!265 izlenme
Sosyal medyada paylaşılan Dini nikâh cüzdanı tanıtım videosu tepki topladı53 izlenme
İddia: Cumhurbaşkanlığı’ndaki konserde kadın sanatçıların kıyafetlerine müdahale edildi17 izlenme
'Türkiye Almanya ile eşit, yoksulluk yok, Almanya kıskanıyor' diyen Almancıya muhabirden çok zor soru !304 izlenme
Her çıkan rapor midemizi daha fazla bulandırıyor: Tulum peynirinden çıkanlar pes dedirtti27 izlenme
Görüntüler tepki çekmişti: Çocuklarının gözü önünde babaya tokat atan saldırgan tutuklandı18 izlenme
Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrenciler toplu taşımada 'İmamoğlu indirimi' bekliyor!90 izlenme
Doğalgaz ve elektriği kesilen abone sayısında büyük artış!
Erdoğan'ın eski metin yazarından çok konuşulacak sözler! Firari FETÖ’cü Noyan’ı nasıl işe aldıklarını anlattı
İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"
Resmi Gazete'de yayımlandı: Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silindi