Son dönemde çok sayıda başta Suriyeli ve Afgan'ın TC vatandaşlığına alındığı biliniyor. Bu gelişme sadece sokaklarda, tabelalarda, menülerde değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle engelli ve şehitgazi yakınlarına konut edindirme amacı güden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen kura sonuçlarında da kendini gösteriyor. Başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralara katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara da yansımaya başladı. Son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimler dikkat çekti. Kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm.
240 AY VADELİ KONUT
Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi.
TOKİ, 50 bin sosyal konut projesi kapsamında Başakşehir Kayabaşı 3. ve 4. etap konu projesinde ; 2 oda 1 salon 482 adet ve 3 oda 1 salon 524 adet konutu satışa çıkardı. Kura çekiminde belirlenen hak sahipleri 240'a varan vadelerde ev sahibi olabilecek. Yazı yayına verildiği süreye kadar TOKİ'den konu ile ilgili sorumuza bir yanıt gelmedi.

Öğrencilerin parasını tatile harcayan müdüre kınama cezası!165 izlenme
Hamza Yerlikaya’yı eleştirdi, görevden alındı yetmedi AK Parti'den ihraç edildi!90 izlenme
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: "ABD’deki mahkemede anlaşma zemini aranıyor"82 izlenme
Lübnan, 1,5 milyon Suriyeli sığınmacı için 30 milyar dolar tazminat istedi!34 izlenme
Trafikte kadına tokat attı, kadın eski tekvandocu çıkınca bedeli ağır oldu! İşte o anlar...130 izlenme
CHP'den Esenler'in AKP'li belediye başkanı Tevfik Göksu için çok konuşulacak pankart!46 izlenme
Tütün üreticilerinin evlerine baskın! Çok sayıda kişi gözaltına alındı!47 izlenme
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç otelden kıpkırmızı çıktı, sinirden hangi araca bineceğini şaşırdı!44 izlenme
AKP'den, 'özelleştirmelere' son sürat devam! Limanlar, otoyollar, tesisler...
AKP’li isimden kalaşnikoflu seçim çalışması
AKP'den "Oscar'lık" performansa uyarı! Kendini yere atarak "imdat polis" diyen İbrahim Efe hakkında soruşturma başlatıldı
Sanki 12 Eylül günleri! Yasaklı yayın deyip CHP'li 5 genci gözaltına aldılar!