Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. İhalede 1 ton başına ayçiçek yağı fiyatı 1471 dolar olarak belirlendi. Ayçiçek yağı fiyatlarının ilerleyen günlerde fırlaması bekleniyor.
Ayçiçek yağı fiyatları sürekli zamlanırken bir yandan da Türkiye dünyada en fazla ayçiçek yağı ithalatı yapan ülke konumunda oluyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 6 bin tonluk ayçiçek yağı ithalatı ihalesi yaptı. TMO ihalesinde en iyi teklif ton başına 1.471 dolar olarak belirlendi.
TMO tarafından 6 bin tonluk ham ayçiçek yağı ihalesi tamamlandı. BloombergHT'in haberine göre, ihalede en iyi teklif ton başına 1.471 dolar oldu. Söz konusu 6 bin tonluk teslimatın Tekirdağ limanından yapılması öngörülüyor.
Türkiye’de 2021 yılında da ayçiçek yağı en fazla ithal edilen ürünler arasında yer aldı. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu denli zamlanması dolara bağlı ithalat ve iç piyasada artan girdi maliyetlerinden kaynaklı olduğu belirtiliyor. Dolar kurunun her geçen gün artmasıyla ayçiçek yağı fiyatları ilerleyen günlerde zam geleceği öngörülüyor.
15 Temmuz için yeni delil!413 izlenme
Ülkü Ocakları Başkanının KKTC'ye girişi yasaklandı7 izlenme
Arkadaşları ölünce "ayırmadı" diye genci katlettiler32 izlenme
TBMM Genel Kurulunda, 28'inci dönemde Meclis'te görev alacak Başkanlık Divanı üyeleri seçildi26 izlenme
Saraydakiler ve diğerleri: Eriyen yalnızca halkın alım gücü19 izlenme
Seçim arifesinde SBÜ’den adrese teslim kadro ilanı41 izlenme
Gaziosmanpaşa'da bir marketi çıkan yangından sonra yağmaladılar25 izlenme
Kanala itiraz 100 bin, savunma iki satır! Gelen yanıtta bakın ne yazıyor!113 izlenme
Dünya çarşaflı bu kadınların kavgasını konuşuyor !
ABD Hazine Bakanı, Bankacılar Birliği ile görüştü: Türk şirketleri yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.
TRT Aybüke sınavında sınıfta kaldı: Özgür Özel ve Cem Yılmaz'dan tepki yağdı
Vali tehlike yok demişti ama 300 kişiye iki gecedir ulaşılamıyor!