Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi AKP döneminde TÜGVA’ya verilen kafeterya, mahkeme karıyla İBB'ye geçti. Ancak TÜGVA’nın tahliye işlemini gerçekleştirmemesi üzerine İBB ve Adalar Belediyesi zabıtaları tarafından boşaltılmak istendi.
Tahliye işlemini gerçekleştirmek için iskeleye giden İBB’ye bağlı zabıtalar, üst katta bekleyen polislerin engeliyle karşılaştı. Polislerin önünde TÜGVA çalışanları oldukları belirtilen kişiler ile zabıtalar arasında arbede yaşandı.
TÜGVA, 'MİLLETİNİ SEVEN NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ' DEMİŞTİ
Çıkan arbede sonrası TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu yaptığı açıklamada, "CHP İl Başkanı, TÜGVA'nın neyinden rahatsız? Dinini ve milletini seven bir gençlik yetiştirmesinden mi? On binlerce gencimize Kur'an ve siyer eğitimi vermesinden mi? On binlerce gencimizin bilim insanı olarak yetiştirilmesinden mi? TEKNOFEST'te Türkiye birincisi çıkarmasından mı rahatsız?" demişti. Düğünler organize edildiği ve 3. şahıslara verildiği ortaya çıktı.
MURAT ONGUN'DAN ÇARPICI PAYLAŞIM
Büyükada İskelesi'ne ilişkin tartışamalar devam ederken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun çarpıcı bir paylaşımda bulundu.
''İşte TÜGVA isimli vakfın Büyükada İskelesi’ni 3. şahıslara vererek yaptığı organizasyonlar'' diyerek fotoğraflar paylaşan Ongun, ''Büyükada’da şuurlu gençlik yetiştiriyoruz” diyen vakıf iskeleyi kar amaçlı ticari alana çevirmiştir. İBB’yi engelleyen kamu yetkililerinin dikkatine ve kamuoyunun vicdanına sunarız'' ifadelerini kullandı.
İşte Ongun'un paylaşımı:
https://www.krttv.com.tr/gundem/tugvabuyukadaiskelesindedugunleryapmish96035.html
12 dokunulmazlık dosyası Meclis’te! Özel’e 2 fezleke6 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifleri AKP'li üst düzey isimlere gelir kapısı oldu!41 izlenme
HSK, Bahçeli'ye 'dönek' diyen yurttaşa beraat kararı veren hakimlere soruşturma açtı!64 izlenme
İlkay Akkaya'nın Urfa konseri yasaklandı! Sanatçıdan açıklama geldi29 izlenme
Büyük felakette yedinci gün: Can kaybı 29 bin 60541 izlenme
Rusya lideri Putin, İngiltere ile balıkçılık anlaşmasını iptal etti26 izlenme
Cemal Enginyurt, iktidarın ağzından çıkan baklayı ifşa etti19 izlenme
THY’den İsmailağa tarikatına ‘bedava bilet’ kıyağı30 izlenme