Milli Gazete'nin haberine göre, küresel ekonomik krizler ve devamındaki iflaslar, dünya genelinde endişe yaratmaya devam ediyor. Son olarak, Türkiye'den kötü bir haber geldi.
Koronavirüs salgınıyla birlikte başlayan ekonomik zorluklar, birçok dev şirketin iflas etmesine neden oldu. Aynı zamanda UkraynaRusya savaşıyla daha da derinleşen bu kriz, küresel ölçekte tedirginliğe yol açtı.
Son iflas haberi, Türkiye'nin alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinden birinden geldi. 1979 yılında İstanbul, Levent'te kurulan Aygün Alüminyum iflas etti.
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 40 yıldan fazla bir süredir alüminyum giydirme cephe işlerinde birçok projeye imza atan Aygün Alüminyum Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için iflas kararı verdi ve tasfiye sürecini başlattı.
1000 ÇALIŞANI VARDI
Rusya'dan Almanya'ya, İngiltere'den Belçika'ya kadar 20 ülkede faaliyet gösteren Aygün Alüminyum'un merkez ofisi Tekstilkent Koza Plaza'da 1.500 metrekarelik alana sahipken, Çorlu, Tekirdağ'da 32.000 metrekarelik bir fabrikası ve 13.500 metrekarelik bir başka fabrikası bulunmaktadır.
Mahkeme, 1000'den fazla çalışana sahip olan Aygün Alüminyum için 15 Haziran 2023 tarihinde iflas kararı verdi.
Kararın ardından 1000 çalışanın da işsizler kervanına katılacağı belirtildi.
Bakırköy 1. İcra Dairesi tarafından yapılan iflas açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:
"Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 14/06/2023 tarih ve 2021/596 Esas sayılı kararı ile 227581 sicil numarası ve 1200206612 vergi numarasıyla kayıtlı ve merkezi "Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi Koza Plaza B Blok Kat.12 No:42434445 Esenler/İSTANBUL" olan müflis AYGÜN ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin 14/06/2023 tarihinde saat 15.32 itibarıyla iflasına karar verilmiş olup, tasfiyesine başlanmıştır. İ.İ.K. 166. Maddesi gereğince duyurulur ve ilan edilir. 15/06/2023 tarihinde."
Yeniçağ
Maddi sıkıntılar nedeniyle elektriği kesilmişti, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği vatandaşı evden çıkardılar!36 izlenme
Suriyelilerin Türkiye'de kaç şirketi var?143 izlenme
Portekiz'de Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevinde bulunan Fernando Santos dönemi sona erdi30 izlenme
Şeriatçı yobazlar, kendilerinden olmayanların malını 'ganimet' olarak görüyor !541 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde AKP döneminde 'danışıklı' ihaleler!57 izlenme
Uluslararası ajans seçimi böyle duyurdu… İlk kareler geldi820 izlenme
BİM'de satılan ürün tartışma yarattı55 izlenme
AKP'li belediyenin rant hırsı can aldı! 66 yaşındaki engelli yurttaş, gelen telefon üzerine yaşamını yitirdi101 izlenme
‘Yenidoğan’ skandalında hastanesinin adı geçiyordu: Eski Bakan'dan vicdanlara sığmayan açıklama!
Alman ırkçı partiden Atatürk’e büyük saygısızlık!
7 ay boyunca öz kızına tacizde bulunup tehdit etti... Skandalı anne fark etti!
Başsavcı vekili AKP'li başkan ile rektör ziyaret etti; CHP tepki gösterdi