Egedesonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre, İzmir’de 1993 yılında İzmir ve Denizli merkezli 99 tekstil şirketi tarafından ortak dış ticaret yapılması için kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kısa sürede holdingleşti.
1997 yılında ise aralarında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu’nun bulunduğu çok sayıda iş insanı tarafından EGS Holding kuruldu. Holding kendi adıyla bir banka da kurarak banka sektörünü de girdi.
Ancak hızla büyüyen holding 2001 yılındaki krizden etkilenerek mali sorunlar yaşadı.
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001 yılında EGS Bank'ın TMSF'ye devredilmesi kararını aldı. Ardından EGS Holding şirketlerinin yönetimi de fona geçti. EGS Holding'in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları uzun bir süre anlaşma yapamadı.
2000 yılında halkı arzı da gerçekleştirilen EGS Holding’in küçük ortaklarının ve EGS Holding’in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise mağdur oldu.
Şirketin hızla büyümesi bir dünya genelinde de ses getirmişti. Bir dönem Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olmuştu.
İFLASIN VERİLDİĞİ AÇIKLANDI
İzmir’in ilk AVM’si Karşıyaka’da Ege Park Mavişehir Alışveriş Merkezi, EGS Holding tarafından kurulmuştu. İzmir’de uzunca süre kent gündeminde yer tutan Basmane Çukuru olarak bilinen parselin ortakları arasında EGS Holding de yer alıyordu.
EGS Holding’in tasfiye işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İflas Müdürlüğü holdingin iflasının verildiğini açıkladı.
Müdürlük tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:
MÜFLİSİN ADI SOYADI VE ADRESİ : EGS HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİVERGİ NO: 3250094106, MERSİS NO: 0325009410600011, AKDENİZ MAH., ŞEHİT FETHİBEY CAD., ERBOY İŞHANI, NO: 41/704, KONAK/İZMİR
Yukarıda bilgileri yazılı müflis şirketin İZMİR 2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNİN 22/11/2023 TARİH VE 2022/881 ESAS sayılı ilamı ile saat : 11:18'de İFLASINA KARAR VERİLMİŞ olup, tasfiye işlemleri Müdürlüğümüzün yukarıda esas numarası yazılı iflas dosyasından yürütülmektedir.
Keyfiyet İİK'nın 166. maddesi gereğince ilan olunur.
Yeniçağ
Mansur Yavaş 'Bir şehir nasıl katledilir' deyip duyurdu: "Burası Dodurga... Bir zamanlar doğanın sesini duyabileceğimiz vadilerdi burası…"9 izlenme
İnce'den 'Yeni Ekonomi Programı'na ilk yorum!117 izlenme
İstanbul'da taksi krizinin geldiği son nokta: Türk'ü yolda bırakıp Arapları alan taksici kamerada!43 izlenme
AKP’li belediye, har vurup harman savurdu: 6 milyon liralık hediyelik eşya!42 izlenme
Mansur Yavaş'tan zehir zemberek açıklama: 'PKK'lılar Belçika'da Türklere saldırırken Dışişleri Bakanı seçim çalışması yapıyor'17 izlenme
Kanal İstanbul iddiası! "Bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi"40 izlenme
İBB 30.3 milyon TL harcadığı binayı Bilal'in vakfına verdi!185 izlenme
Kayyumdan TÜGVA’ya kıyak!87 izlenme
AKP'yi Ankara'da üzecek anket! AKP’de Ankara alarmı!
Mahsa Amini eylemi nedeniyle kadınlar ifadeye çağrıldı!
Vatandaşın borcu 720 milyara ulaştı! Bu borç nasıl ödenecek?
MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz canlı yayında söyledi: "İmralı'dakini ev hapsine çıkarsınlar, namus ve şeref sözü veriyorum en yakınına koyduklarından birine onu öldürteceğim"