10 Kasım'da ‘iğnesi olmadığı’ gerekçesiyle yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen olayında yeni detaylar ortaya çıkıyor.
Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in bugün kaleme aldığı yazısında, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan skandal olayla ilgili ulaştığı bir teğmenin ifadesini aktardı.
Genç teğmen ifadesinde, "Bu arkadaşların bizim Harp Okulu sefahatimizden itibaren kim ve ne olduklarını, maksatlarını, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olduğunu bildirmemize rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır" dedi.
Hakkında “Kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek” suçlaması bulunan teğmen ifadesinde şunları kaydetti:
“... 13 Kasım 2023 tarihinde 405 numaralı odada bir kalabalık vardı. Ben de olayı yatıştırmak hem de ne olduğunu öğrenmek maksadıyla içeriye giriş yaptım. Girdiğim esnada bir tartışma mevcuttu. Sesler yükselmişti. Ben de arkadaşlara sakinleşmelerini söyledim. Daha sonra P. Teğmen M.F.Ş. ile muhatap oldum. Kendisine Atatürk fotoğrafının nerede olduğunu sordum ve kendisi de bana onu söktüğünü söyledi.
Cebinden çıkardığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı buruşmuş vaziyetteydi. Ben de bu fotoğraf neden bu halde diye tepkimi göstererek sordum. ‘Cebime koymuştum, buruşmuş’ dedi. Ben de bu fotoğrafın pantolon cebine değil göğüs cebine düzgün bir vaziyette konulması gerektiğini söyledim.
Herhangi bir tehdit, hakaret ve darp olmamıştır. Daha sonra odada bulunan arkadaşların sakinleşmelerini sağlayarak koğuşun boşalmasını söyledim.
Bu arkadaşların bizim Harp Okulu sefahatimizden itibaren kim ve ne olduklarını, maksatlarını, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olduğunu bildirmemize rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bu şahıslar şu anda da Cumhuriyet karşıtı olduklarını ve Atatürk’e saygı duymadıklarını alenen beyan edecek kadar cüretkâr vaziyette aramızda dolaşmaktadırlar.”
KRT
İki ülke, iki yasa 1,3 milyon fark15 izlenme
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu: Kara delik büyüyor!31 izlenme
42 ülke gezen Ali Erbaş 7 yıldır bir kez bile Anıtkabir’e uğramadı!33 izlenme
Malezya'da Bir Timsah Adamı Omuriliğinden İkiye Ayırdı!31 izlenme
Türkiye’ye sahte evrakla hayvan ithal eden şirkete bakanlıktan hibe!124 izlenme
Türkiye'yi terkedenlerin sayısında akılalmaz artış!283 izlenme
Suriye devlet televizyonu: Rasulayn'da Türk güçleriyle Suriye ordusu arasında çatışma çıktı260 izlenme
Facebook'tan 23 Ağustos'ta sözlü savunma alınacak25 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı!
Gazeteci Uğuroğlu’ndan 'Atatürk Orman Çiftliği' arazisinin ihaleye açılmasına tepki!
Erdoğan hakkında çarpıcı değerlendirme! "Gerilimi tırmandırıp seçime öyle gitmek istiyor"
Biz ABD'ye, ABD ise PKK'ya yardım yapıyor!