Suriye'de Beşar Esad'ın babası Hafız Esad ile beraber toplam 61 yıl süren Esad yönetimi, cihatçı terör örgütü HTŞ'ye bağlı militanların başkent Şam'ı ele geçirmesiyle düştü. Suriye yönetimi, şu ana kadar Esad'dan hiç haber almadıklarını bildirdi. Basında yer alan bazı haberlerde ise "Esad'ın bulunduğu uçağın düştüğü" iddia edildi.
Rusya'dan Suriye'de yaşananlara ilişkin yapılan ilk açıklamada, "Esad ülkeden ayrıldı. Suriye'deki Rus üslerinde yüksek alarm durumu var. Esed ve silahlı çatışmaya katılan güçler arasında müzakereler yapıldı. Esad iktidarın barışçıl devri talimatını verdi. Çatışan taraflarla görüştü, görevinden ayrılma kararı aldı. Rusya, bu müzakerelerde yer almadı" denildi.
Rus tarafının Suriye'de yönetimi ele geçirin cihatçı militanlarla temas halinde olduğu belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:
"Bununla birlikte tüm ilgili tarafları, şiddete başvurmaktan vazgeçmeye ve tüm sorunları siyasi yolla çözmeye çağırıyoruz. Bu bağlamda Rusya, Suriye'deki tüm muhalif güçlerle etkileşimde. Suriye'deki tüm etnik ve dini güçlerin görüşlerine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyor, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) oybirliğiyle kabul ettiği 2254 sayılı kararı bağlamında kapsayıcı siyasi sürecin tesis edilmesine yönelik çabaları destekliyoruz."
2000'lerin başında Suriye Devlet Başkanı olarak göreve gelen Hafız Esad'ın oğlu Beşar Esad'ın 2011 yılında başlayan iç savaştan bu yana en büyük destekçileri her zaman Rusya ve İran oldu. Esad'ın nerede olduğunu bilinmese de Rusya ve İran'dan başka bir yere gitmeyeceği düşünülüyor.
Kaynak: Gerçek Gündem
AKP’li belediyeden ‘yolcu garantili’ teleferik!37 izlenme
CHP'li kadınlar İnönü'ye doğduğu evde sahip çıktı!94 izlenme
Çöplük evde yaşayan Muhammet'ten müjdeli haber: 2 kilo aldı.23 izlenme
Hazine batan geminin malları gibi satışa çıkardı! Parktan villaya ne ararsan var!52 izlenme
Cemal Enginyurt, 'yangınlar bilerek çıkarılıyor' dedi, iktidara ateş püskürdü25 izlenme
Halkın gerçek gündemi: Her yer kiralık ama tutan yok!60 izlenme
Atatürk Havalimanı Bilal Erdoğan'ın festival alanı oldu!50 izlenme
AKP'li Çorum Belediyesi bankları kadın-erkek diye ayırdı30 izlenme
Bu sözler bir patrona ait! 'İşçinin hakkını vermiyoruz. Bu iktidarın peşinden gidildikçe ekonomi düzelmez'
Üniversiteliler kiralık ev bulamıyor! Boş daireler 2 bin TL'den başlıyor!
CHP, masasındaki son anketi paylaştı: 'Ülkeye bugün yaşatılanların tek nedeni bu tablo'
İç savaş tehditçisi Maranki’ye VIP protokol!