Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Sinan Ateş’in cinayetini konu alan davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da görülecek.
Dava öncesi dikkat çeken bir iddiada bulunan Yeniçağ Gazetesi yazarı gazeteci Yavuz Selim Demirağ, 1 Temmuz'da Ülkü Ocakları'nın Ankara Adliyesi'nin etrafını binlerce kişiyle saracaklarını; CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in içeriye girmesine izin vermeyeceklerini aktarmıştı.
Halk TV’de Sorel Dağıstanlı’ya açıklamalarda bulunan Demirağ, şunları söylemişti:
"Yurdun birçok bölgesinden otobüs kaldırarak Ülkü Ocaklarının gençlerini oraya yığmak için çok ciddi bir hazırlık içerisindeler. Neden bir mahkeme engellenmeye çalışılır anlamış değilim."
MHP’lilerin yakından tanıdığı Avukat Mehmet Taşedelen, söz konusu iddiayla ilgili açıklamalarda bulundu.
TELE 1’e konuşan Taşedelen, şunları söyledi:
“MHP teşkilatlarından, ülkü ocaklarından illerden ilçelerden otobüslerle bir yığılma yapılacağı iddiası var. Duruşmanın görüleceği Sincan Cezaevi şehrin dışında açık alanda bir yer. Duruşma salonları da hemen onun önüne yapılmış. Duruşma salonuna ulaşmak için iki toprak yol var burayı geçerek ulaşıyorsunuz. Eğer bu yollar insanla doldurulursa duruşma salonuna ulaşmak mümkün olmaz. Ankara Valiliği toplanan gruba biraz yol verirse duruşma salonuna mağdur avukatları bile giremez. Hatta Ayşe Ateş, Selma Ateş bile gidemez. Birkaç sanığın itirafçı olacağı yönünde iddia var. Eğer dışarıda nümayiş koparılırsa içeriye yani duruşma salonuna da MHP yönetiminden birkaç kişi giderse itirafçı çıkmayabilir. Sanıklara güven gelebilir.”
Kaynak: Gerçek Gündem
YÖK’e “Erdoğan’ın diplomasını paylaşın” dilekçesi51 izlenme
‘Evet’ kampanyası yapan kaymakama ödül!194 izlenme
AKP'li başkandan çalışan kadınlar hakkında skandal sözler! "Kadınların iş hayatına daha fazla katılması evde yemek yapma süresini azalttı"11 izlenme
AKP’li eski vekil deşifre etti: "8 milyon 800 bin yabancıya vatandaşlık verildi!"63 izlenme
Bolu'daki otel yangınında yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia böyle başlamış33 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizlik oranı azaldı!29 izlenme
Konca Kuriş’in kızı isyan etti! “Nereye sığınacağız nasıl nefes alacağız?”59 izlenme
İddia: "Asgari ücret yeniden masaya yatırılacak"24 izlenme
Türk Eğitim-Sen Başkanı'ndan çarpıcı iddia! ‘Okullarda tarikat var!’
Çiçekçi kadının kızının Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı!
AKP'liler artık birbirlerini yiyor ! AKP Muğla kongresinde ortalık karıştı !
Suriye'den gelen 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki İptisem Müslem'in barış çağrısı duygulandırdı: “Atatürk gibi bir liderimiz olmadığı için üzüldüm!”