CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, umreden dönen bazı yurttaşların coronavirüs nedeniyle karantinaya alınmadığını ve evlerine gönderildiğini söylemişti. Birçok ilden benzer uygulama iddiaları gelmişti. Konuyla ilgili ilk resmi açıklama, iddiayı doğruladı. Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, 2'si müftülük görevlisi olan 52 kişinin evlerinde "kendilerine dikkat ederek" süreci geçireceklerini açıkladı. Öte yandan önceki gün evlere gönderilen umre kafilesinden iki kişi solunum yetmezliği ve yüksek ateş sebebiyle hastaneye sevk edildi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül sadece Aydın’da, 256 kişinin karantinaya alınmadan “14 gün boyunca dışarı çıkmayacakları ve ziyaretçi kabul etmeyeceklerine” dair bir yazı imzalatılarak evlerine gönderildiğini söylemişti.
Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Giresun’dan geldi. Giresun’un Espiye ve Şebinkarahisar ilçelerinden umre için Suudi Arabistan'a giden 52 kişi önceki akşam saatlerinde memleketlerine döndü. 52 kişi attıkları bir imza ile 14 günü evlerinde tamamlayacak.
İHA’nın haberine göre konuyla ilgili açıklama yapan Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral şu açıklamada bulundu:
Dün İHA’nın dün öğle saatlerinde servis ettiği haberde de, bazı umrecilerin Edremit’e özel uçakla geniş güvenlik önlemleri altında geldiği belirtilmişti.
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na dün iniş yapan vatandaşlar, giriş işlemleri öncesinde termal kameralar ile takip edilmiş ve sağlık ekipleri tarafından ön muayenelerinin ardından evlerine yollanmıştı.
İHA’nın haberinde kafilenin, umreden dönenler için karantina kararı alınmadan önceki son grup olduğu belirtilmişti. Ancak önceki gece saat 03.00’te yurtlar boşaltılırken, dün dönen umrecilerin evlere gönderilmesi kafaları karıştırdı.
Öte yandan önceki gün evlere gönderilen umre kafilesinden en iki solunum yetmezliği ve yüksek ateş sebebiyle hastaneye sevk vakası meydana geldi.
https://halktv.com.tr/gundem/umredendonenyurttaslaragiresundakarantinauygulanmadi421192h
Özgür Özel boykot çağrısı yapmıştı: Espressolab’de Erdoğan sloganı attılar!20 izlenme
Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu en yüksek seviyede sabit bıraktı30 izlenme
Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!147 izlenme
TFF Başkanı Büyükekşi: Sahada hakemi aldatmaya yönelik hareketler yapan futbolcular yeni uygulama ile tespit edilecek.32 izlenme
Konvoyu Türk taksici görüntüledi: İngiltere Başbakanı ‘itibardan tasarruf olmayacağını’ daha öğrenememiş!31 izlenme
Netanyahu'nun tehdidinin ardından Tahran'da patlama oldu29 izlenme
Otobüs şoföründen şehit annesine skandal sözler !345 izlenme
Diyanet'ten skandal atama! Cinsel istismardan görevden alınan müftü terfi aldı iddiası18 izlenme