Hizbullah terör örgütünün yapılanması Peygamber Sevdalıları Platformu’nun mitinglerine izin verildi. Yapılan mitingte eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın katledilmesinin talimatını veren Mehmet Beşir Varol kürsüye çıkıp konuşma yaptı. Anayasal haklarını kullanarak eylemlere katılan binlerce yurttaş gözaltına alınırken Hizbullah’ın mitinglerine izin verilmesine tepki yağdı.
Gaffar Okkan suikastının talimatçısı Mehmet Beşir Varol, “Türkler eskiden cahil, mazlum ve göçebe bir kavim idi. Osman Gazi gibileri İslam bayrağını dalgalandırdıkları zaman yükseldiler. Sonra kendi yurtlarını cahillerin, Avrupalıların ve emperyalistlerin eline verdiler işte o zaman gerilediler. Hatta yok oldular” sözlerini sarf ederek yurttaşları hedef aldı.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasıyla başlayan protesto gösterilerinde yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alındı, 300’ün üzerinde kişi ise tutuklandı. 296 genç ise hala tutuklu bulunurken polis ekiplerinin eylemlere sert müdahalesi tepki çekti. Gözaltında şiddet ve kötü muamele iddiaları da gündemdeki yerini koruyor.

Hizbullah terör örgütünün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapılanması olarak bilinen Peygamber Sevdalıları Vakfı Platformu’nun (PSP) ise başlattığı mitinglere izin verildi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde Ankara’da domuz bağı katliamlarından İslamcı feminist yazar Konca Kuriş cinayetine uzanan terör faaliyetleri sebebiyle Hizbullah davalarınında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Şeyhmus Alpsoy (56) ve Hamit Çöklü’nün (67) cezalarını “sürekli hastalık” gerekçesiyle affetmişti.

PSP, “Direniş Önderi Hz. Muhammed” sloganıyla 627 Nisan arasında sırasıyla; Şırnak’ın Cizre ilçesi, Batman, Gaziantep, Diyarbakır, İstanbul, Adana ve Van’da miting düzenleyecek. İlk miting 6 Nisan'da Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenirken “Tevhit/şeriat” bayraklarının sallandığı mitingde; Hizbullah terör örgütünün kurucu elebaşısı Hüseyin Velioğlu’nun danışmanlarından ve eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın katledilişinin “talimatçısı” olan Mehmet Beşir Varol (Kod adı Molla Mizgin) konuştu.

Varol yaptığı konuşmada, “Kürt milleti daima izzet ve şeref ile tanınmıştır. Daima Allah ve Resulü'nün dinine sahiplik yapmıştır. Bu şeref ile şereflendirilmişlerdir” derken; “Türkler eskiden cahil, mazlum ve göçebe bir kavim idi. Osman Gazi gibileri İslam bayrağını dalgalandırdıkları zaman, cihat sancağını dalgalandırdıkları ve Allah’ın dinine sahip çıktıkları zaman Allah onları büyüttü. 600 yıl dünyaya hükmettiler. Ne zaman ki Allah’ın sağlam kulpunu bıraktılar, kendi gibi olan insanların peşine takıldılar ve kendi yularını cahillerin, Avrupalıların ve emperyalistlerin eline verdiler işte o zaman gerilediler. Hatta öyle bir gerilediler ki tarihten bile yok oldular” iddiasında bulundu.
Varol; “Aklımızı başımıza alalım. Bizler ne zaman ki İslam’a sarılmışsak kazanmışız. Şeyhlerimiz, ağalarımız, imamlarımız ve bilginlerimiz kendi kavimlerine sahip çıksınlar” sözlerini kullanarak Kürtler için kurtuluşun cihat mücadelesinde olduğunu savundu.
Varol, “Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi eyleminin talimatını verdiği gerekçesiyle” 2007’de yargılandı ve 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarpıtırıldı. Daha sonra 2009’da tamamlanan “Hizbullah Ana Davası”nda da “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak yerine şeri esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama suçundan” müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 2011’de serbest bırakıldı.
halktv.com.tr
Kaynak:Cumhuriyet
'Atatürk'ün adı toplumsal hafızadan silinmek isteniyor'71 izlenme
'Türk Telekom'dan Lübnan'a 7 milyar doların kaçırılmasının' araştırılmasıyla ilgili önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!113 izlenme
YRP'li isimden AKP'ye İsrail eleştirisi: "Adamları İsrail'le aynı yatakta bastık, halen inkâr ediyorlar"20 izlenme
AKP'nin hayalindeki Türkiye ! Açılan yüzlerce imam hatip ve medrese eğitimiyle hedeflenen toplum işte bu !1298 izlenme
İBB'ye ikinci dalga soruşturması: 52 kişi adliyeye sevk edildi18 izlenme
Trans yağların azı da çoğu da zararlı23 izlenme
Vatandaşın seçim yorumu gündem oldu 'Z kuşağı, dans ettiği için İnce'ye oy vermeyi gözden geçirmeli'43 izlenme
AKP'li Başakşehir Belediyesi'nin ballı kaymaklı yol ihalesi tanıdık isme gitti! 240 milyon lira alacak!29 izlenme