Çocuğunu bir cemaat okuluna 'gönderirim' diyenlerin oranı ise yüzde 9,7.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan Prof. Hilmi Demir'in paylaştığı veriler, hükümete yakınlığı ile bilinen Optimar Araştırma'ya ait.
Optimar Türkiye'nin Nabzı 15 Temmuz Özel Araştırmasında FETÖ darbesinin cemaatlere olan etkisini de ele almış.

Araştırmaya göre "15 Temmuz darbe girişimi cemaatlere güveniniz/bakışınızı olumsuz etkiledimi?" sorusuna "Hayır etkilemedi, eskiden de güvenmiyordum, şimdi de güvenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 54,6, "Evet etkiledi, artık güven duymuyorum" diyenlerin oranı yüzde 24,5, "Hayır etkilemedi, hala güveniyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 8,5 oldu.
Yanıt vermeyen ya da fikri olmadığını söyleyenlerin oranı da dikkate değer. Yüzde 12,4'ü bu soruya "Bilmiyorum, yanıt yok, fikrim yok" diye yanıt vermiş.

"Cemaat okullarına çocuğumu gönderirim" diyenle "bu yapılara güvenim devam ediyor" diyenlerin oranı birbirine yakın. Biri 8.5 diğeri ise diğeri yüzde 9,7.
Araştırma sonuçlarını sosyal medya hesabından yorumlayan Prof. Demir, "Türkiye'de dindarlık çok hızlı biçimde bireyselleşiyor. Muhtemelen Z kuşağının yeni üyeleri ile birlikte bu artış yükselecek ve cemaat desteği daha da düşecek.Tabii bunda cemaatlerin maalesef yaşanan travmayı anlayamamasının ve yeni duruma uyum sağlayamamasının da büyük etkisi var" dedi.
http://www.krttv.com.tr/egitim/vatandascocugunucemaatokullarinagondermekistemiyorh40765.html
Bir kadın, otobüste resmini çeken tacizci Seyfettin Sola’yı ifşa etti!82 izlenme
AKP'li belediye Kılıçdaroğlu’nun ismini bulvardan sildi!39 izlenme
TCDD'de milyonlarca liralık usulsüzlük yaşandı, karşı çıkanlar sürgüne yollandı!104 izlenme
Kaz Dağları'nda imza şaibesi!273 izlenme
AKP'nin 23 Haziran sonrası İBB planı deşifre oldu!237 izlenme
Hakan Ural Milli Piyango'ya önce salladı, şirket sahibinin patronu olduğunu öğrenince anında kıvırdı! '10 tane almak lazım, alalım. Her şeyi de sorgulamayalım'190 izlenme
AYM’den MİT TIR’ları haberi için dikkat çeken karar!92 izlenme
5 çocuk babası ekonomik bunalım nedeniyle intihar etti!35 izlenme