Milas’ta devam eden orman yangını termik santrale sıçradı. Saat 21.00 sıralarında termik santralin elektrik iletim tellerinden de kıvılcımlar çıkarken, terminalin alarmı çalmaya başladı.
Bu arada patlamaların da yaşandığı bölgede elektrikler kesildi. Güvenlik gerekçesi ile insanların bölgeden uzaklaştığı Milas’taki santralde durum ciddiyetini koruyor.

Bölgedeki yangını günlerdir sosyal medya hesabından paylaşarak yetkililerden havadan yardım isteyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının termik santrale girdiğini duyurdu.
Milas Belediye Başkanı Tokat, “Alevler termik santrale girdi… Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor” ifadesini kullandı.
HİDROJEN TANKLARI TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI
Bölgede bulanan ekipler, yangını söndürmek için yoğun mücadele veriyor. Öte yandan yangının sıçraması ihtimaline karşı termik santralin çevresinde hendeklerin kazıldığı ve hidrojen tanklarının tedbir amaçlı boşaltıldığı bildirdi.
ÖREN TAHLİYE EDİLİYOR
Santralin tahliyesinin ardından santralin hemen dibindeki yerleşim yeri Ören de tahliye edilmeye başlandı. Bir yandan Ören'in tahliyesi sürerken diğer yandan bazı görevliler yolda bekleyip bölgeye araç girişine izin vermiyor. Sadece iş makinaları ve görevlileri taşıyan araçların girişine izin verildiği bölgede panik havası hakim. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI, SON DURUMU SÖZCÜ WEB TV’DE AKTARDI
Yangındaki son durumu Sözcü Web TV’de Alişer Delek’e anlatan Milas Belediye Başkanı, şunları söyledi:
*Kaçmak için araç içerisindeyiz. Çok üzgünüm. Bağıra bağıra geldi. Günlerce uyardık. En korktuğumuz senaryo başımıza geldi.
* Söyleyecek laf bulamıyorum. Sirenleri duymak, oradaki boşaltma işlemleri, oradaki insanların telaşı… Santralin etrafındaki insanlar kaçıyor. Şu anda aracımız durdu. Yani çok üzülüyorum, ülkem, devletim, halkım adına.
* Biz termik santralden kaçıyoruz şu anda. O tarafa gitmek isteyenler alınmıyor. Oradaki kişilerde uzaklaştırılıyor.
* İki helikopter sürekli termik santral etrafında oraya su attılar. Bu gene arka taraftan güçlenerek gelen yangın. Termik santralin etrafını kontrol altına almak yeterli değil. Akçakaya sönmeden termik santral sönmez. 1520 dakika önce yangın termik santral içerisine girdi.
* Tanklar daha önceden tedbir amacıyla boşaltıldı. Burası bir enerji üretim tesisi. İçinde her türlü sistem var, teknolojik her türlü aygıt var. Yani burasıyla ilgili kaygı olacak ki insanlar kesin dille, sadece santralin içi değil santralin çevresinden de uzaklaştırılıyor.
* Bu Akçakaya ve yukarıdaki mahallelerden yoğunlaşarak gelen yangın nedeniyle termik santralimiz yanıyor şu an.
* Uzak görüş olması lazım uçağın çalışması için. Uzak görüşlü olan, gece çalışabilen, sistemleri olan helikopter ve uçaklara ihtiyaç var. Biz bugüne kadar bunları görmedik.
* Yangının şiddetini gördüğümüz zaman bu tehlikeyi her zaman vurguladık. Çok üzgünüm gerçekten.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milasbelediyebaskanialevlertermiksantralegirdi6575234/
Dikkatlerden kaçmadı! Nihat Hatipoğlu'nun otelinde içki satılması gündemde!82 izlenme
AKP’nin ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten sözleşmesi ortaya çıktı!87 izlenme
MHP'den AKP'ye geçen belediye borçlarını açıkladı: "623 milyon TL borç var"22 izlenme
Atatürk posterlerini yırttılar!41 izlenme
200 lirayı pul ettiler7 izlenme
Devlet okulunda 'paralı sınıf' skandalı!130 izlenme
Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"310 izlenme
AKP, Karabağlar’da okullarda seçim propagandası yapıyor!306 izlenme
Emekli vatandaş ağlayarak isyan etti: "Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum, yeter. 12 bin lira alıyorum, onu da torunlara veriyorum kötü yola düşmesinler diye"
Erdoğan hakkındaki 1 milyar dolarlık yolsuzluk iddiası: İfşalar yargıya taşındı
Fas'taki deprem faciasının yeni görüntüleri ortaya çıktı: Saniyelerle yaşama tutundu
Liyakat sorunu her yerde... Türkçe bilmeyen MEB Teftiş Kurulu Başkanı'na tepki yağdı!