FIBA Kadınlar Eurocup playoff turunun rövanş karşılaşmasında, London Lions Women ile Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. Türk ekibi, vize sorunu nedeniyle yalnızca 5 oyuncuyla sahaya çıkmak zorunda kaldı.
İlk maçtaki 7753'lük mağlubiyetinin ardından Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, İngiltere'deki karşılaşmada zor anlar yaşadı. Vize muafiyeti bulunan 5 sporcusu dışında İngiltere'den vize alamayan Bursa ekibi, yedek oyuncusu olmadığı için maçı başladığı oyuncularla bitirdi.

Takımın oyun kurucusu Eda Şahin, sakatlığı nedeniyle belli hücumlarda yer alamasa da, oyunun kuralları nedeniyle sürekli olarak sahada kaldı. Karşılaşma, London Lions Women’ın 12263'lük üstünlüğü ile sona erdi.

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Kulübü'nden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"21.12.2023 (Bugün) Türkiye saati ile 22:00da Bursa Uludağ Basketbol Spor Kulübümüz ile London Lions Basketbol Kulübü arasında gerçekleşecek olan FIBA EUROCUP WOMEN müsabakasına ilişkin kamuoyuna basın açıklamamızdır. Kulübümüz ile London Lions Basketbol Kulübünün bugün oynanacak müsabakasına ilişkin eşleşme 31.11.2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Tarafımıza bu eşleşmenin yapıldığının bildiriminden itibaren maçın İngiltere ülkesinde oynanacak olması sebebiyle tarafımızca sporcularımızın vize işlemlerine ilişkin başvurular 03.12.2023 tarihinde başlatılmıştır. London Lions Basketbol Kulübü tarafından bugün oynanacak müsabakaya ilişkin tarafımıza davet yazısı tanzim edilmiştir."
"İşbu davet yazısı ile hem internet sitesi üzerinden hem de İngiltere Konsolosluğu'na fiziken giderek vize başvurumuzu gerçekleştirdik. Sürecin hızlandırılması adına Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler sağladık ve İngiltere Büyükelçiliği ile iletişime geçerek vize başvurumuzun bugüne kadar yetişmesinin ivedilik ve önem arz ettiğini belirttik. Tarafımızca tüm işlemler süresi içerisinde yapılmış olmasına rağmen müsabakanın gerçekleştirileceği ülke federasyonu ile büyükelçiliği yardımcı olmayacaklarını, vizelerimizi yetiştirmeyeceklerini tarafımıza belirterek bugünkü mağduriyetimize sebep olmuşlardır. Sporcularımızın hepsinin pasaportlarının tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olmasına rağmen İngiltere'nin vize zorunluluğu olması sebebiyle vize muafiyeti olan 5 oyuncumuzu maça çıkmak üzere Londra'ya göndermiş olmamıza rağmen bu durum kabul görmemiştir."
Sözcü
Okul müdürü Ensar Vakfı ve TÜRGEV için seferber oldu!242 izlenme
Deprem sonrası ‘sahil şeridinden uzak durun’ uyarısı yapan AFAD deniz kıyısına çadırkent kurmuş!27 izlenme
Merkez Bankası'nın kasasından usulsüz 357 milyon TL harcandı! Böyle mi tasarruf yapacaksınız?22 izlenme
Bunun gibi şuursuzdan memlekette çok var! 'Bana Mustafa Kemal'den bahsetme, Mustafa Kemal kim ya!'226 izlenme
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu'dan Narin'in ailesiyle ilgili şok sözler! “Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır”29 izlenme
Sağlık Bakanı Memişoğlu'na Meclis'te protesto! 'İstifa' sesleri arasında konuşmasını zor tamamladı22 izlenme
Yapılandırma kuyruğu!120 izlenme
Sakarya’daki havai fişek fabrikasında skandallar bitmiyor! Ölen işçinin ailesine dava açmışlar!86 izlenme