Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) usulsüzlükleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Federasyonun mağdur ettiği sporculardan biri daha gazetemize ulaştı. Yaşadığı sıkıntıları anlatan başarılı sporcu maruz kaldığı haksızlıklar nedeniyle şu anda aktif olarak wushu sporunu yapmıyor. Federasyonun mağdur ettiği başarılı isim, başka bir branşa yönelmiş ve şu anda o branşta üç Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Özetle federasyon tarafından sporun dışına itilen kişi bir hayli başarılı. Ancak sporcu, federasyonun kurduğu baskı ve abisinin aktif olarak sporda yer alması nedeniyle ismini vermeyi tercih etmiyor.
Sporcunun hikâyesi 2016’da başlıyor. Wushunun sanda disiplininde mücadele veren atlet, 2016’da 2025 Aralık tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen Balkan Şampiyonası’na federasyonun daveti üzerine katılıyor. TWF, sporcuyu kendisi davet etmesine rağmen, yol ve kaldığı otelin ücretini sporcuya ödetiyor. Başarılı isim, turnuvada sandada 60 kiloda şampiyonluğa ulaşıyor.
‘TURNUVA İPTAL OLDU, BELGE YOK’
O dönem üniversiteye hazırlanan sporcu, aynı zamanda dershaneye de gidiyor. Kazandığı başarının ardından milli sporcu olmanın verdiği avantajı kullanarak üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bölümüne girebileceğini düşünen sporcu, dershaneyi bırakıyor ve federasyondan milli sporcu belgesini talep ediyor.
Federasyon, belge için başarılı isimden 500 liralık ücret talep ediyor. İstenen parayı federasyonun hesabına yatıran sporcuya olumsuz yanıt geliyor. Federasyon, sporcunun birinciliğe ulaştığı turnuvanın iptal olduğunu ve kendisine milli sporcu belgesi veremeyeceklerini iletiyor. Bununla da yetinmeyen federasyon, sporcunun yatırdığı parayı da iade etmiyor.
BAKANLIK CEVAP BİLE VERMEDİ
Uğradığı haksızlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bildiren sporcuya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na dilekçe yazması söyleniyor. Şikâyet dilekçesini bakanlığa ileten sporcuya aradan dört yıl geçmesine rağmen yanıt verilmiş değil. Başarılı sporcu kendisi gibi birçok sporcunun, TWF tarafından mağdur edildiğine dikkat çekiyor ve ekliyor: “Birçok insanı mağdur ettiler hâlâ nasıl görevlerine devam ediyorlar buna anlam vermekte zorlanıyorum.”
http://www.krttv.com.tr/gundem/wushufederasyonundaskandallarbitmiyorh38824.html
Merkez Bankası'nın rezervlerine neler oluyor? Üç haftada 8,5 milyar eridi gitti46 izlenme
Antalya'da soyunma kabinindeki kadınları görüntülerken yakalanan yabancı uyruklu şahıs vatandaşlardan dayak yedi!52 izlenme
Koltuk altında göçmen kaçakçılığı! Nefes almak için kurdukları sistem pes dedirtti28 izlenme
Aile Bakanlığı'ndan 8 Mart ihalesi: 10 milyon TL harcandı25 izlenme
Devlet Bahçeli Sinan Ateş'e 'Leş' dedi54 izlenme
Tüm sigara markalarına zam geliyor! Tarih belli oldu35 izlenme
"Üretici batıyor" diyen birlik başkanına Tarım Bakanlığı'ndan soruşturma!44 izlenme
Kritik iddia: 5 bin polisle seçim sonucu değiştirilecek!384 izlenme
Beyaz Tv programcısı'İçki içildiği kanıtlanırsa televizyonculuğu bırakırım' dedi, ama ortaya tartışma yaratan bu görüntüler çıktı !
Eski TÜGVA yöneticisinin AKP döneminde İBB'den işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı!
AKP’li AKP’liye bunu yaparsa!
Bu anket damadın başını ağrıtır