ÖTV'nin aynı oranda indirilmesiyle fiyat sabit kalıyor; benzin, yapılan zam yansıtılsaydı ne kadar olacaktı?
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın ( EPGİS ) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, benzine gece yarısından sonra geçerli olmak üzere 12 kuruşluk bir zam yapılacağı belirtildi. Yeni gelen zam ÖTV 'nin aynı oranda indirilmesiyle pompa fiyatlarına yansımıyor. Zam yansıtılmış olsaydı benzin fiyatı 6,57 liraya motorin fiyatı ise 5,87 liraya çıkmış olacaktı.
Sözcü'de yer alan habere göre, EPGİS sosyal medyadan yaptığı duyuruda, “Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı; 17/07/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 12 Kuruş/Litre Fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış ÖTV 'den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” açıklamasını yaptı.
Benzinden alınan ÖTV 'den vazgeçildiğinden bu yana gelen zamlar vatandaşa yani pompaya yansımıyor. Peki yansımış olsaydı ne kadar olacaktı? ÖTVindiriminden bu yana benzine 3 zam bir indirim, motorine ise 2 zam bir indirim geldi. Gelen zamlar ve indirimler pompaya yansımış olsaydı. Benzin 6.57 TL motorin fiyatı ise 5,87 TL olacaktı.
![]()
Türkiye onu 'pudra şekeri' skandalıyla tanımıştı: O AKP'linin şimdi de çakarlı aracı gündem oldu25 izlenme
Hüsnü Mahalli: Suçlarını örtbas etmek için yalakalıkta sınır tanımıyorlar63 izlenme
İngiltere Başbakanı Sunak, Yunanistan lideri Miçotakis'le randevusuna saatler kala görüşmeyi iptal etti17 izlenme
Testi pozitif çıktı "geçmiş olsun"a gelen 27 kişi karantinaya alındı!57 izlenme
Zigana Dağı mevkiinde çığ! Valilik uyardı135 izlenme
Ünlülerin parasını kurtarma iddianamesi mi?28 izlenme
Erdoğan'ın kuzeninden Sedat Peker'i iddialarını doğrulayan bomba paylaşım!65 izlenme
4 yıldır oturan şampiyon! Meclis’te biri ant içmek olmak üzere 2 kez kürsüye çıktı, hiçbir kanun teklifi araştırması ya da soru önergesi hazırlamadı53 izlenme