Türkiye son 1 ayda Bursa, Bilecik, Karabük, Sakarya, Uşak, Antalya, Manisa ve İzmir'de meydana gelen orman yangınlarıyla ciğerlerini kaybetti.
27 Temmuz Pazar gününde (bugün) ise Bursa, Karabük ile Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.
Bursa'daki yangınlarda rüzgar yeniden alevlenmelere neden oldu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4 ilde 5 yangının kontrol altına alındığını bildirdi.
Alevler birçok yerleşim yerini de yok ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, korkunç tabloyu açıkladı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, şu bilgilendirmeyi yaptı.
"İlk etapta Kestel ve Gürsu ilçelerinde 1 sosyal tesis, 2 konut ve 2 deponun ağır hasarlı olduğunu belirledik. Karabük’te 59, Sakarya’da 12, Bilecik’te 16, Uşak’ta 9, Antalya’da 3 olmak üzere 68’i konut, toplam bağımsız birimin ağır hasarlı veya yıkık olduğunu belirledik. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Çalışmalarımız tamamlandığında vakit kaybetmeden yaraları saracağız."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Orman yangınlarıyla ilgili 2227 Temmuz arasında 7 kişi gözaltına alındığını açıkladı Yerlikaya açıklamasında gözaltına alınan 7 kişiden 3'ünün tutuklandığını 4'ünün ise adli kontrolle serbest bırakıldığını açıkladı.
Tele1
Bir gecede 1511 ağacı kesen kişi serbest bırakıldı!344 izlenme
Abdüllatif Şener: "Erdoğan bir daha seçim kazanamaz"2037 izlenme
AKP iki ilde sıfır çekti36 izlenme
Depremzedenin feryadı yürek dağladı: Bu ülkenin öz evladı olarak nefes alamıyorum. Afganlarla, Suriyelilerle, Ukraynalılarla doldu ülkem"24 izlenme
Özgür Özel'den 23 Nisan mesajı: "Milletin üzerinde hiçbir güç tanımadan yolumuza devam etmekte kararlıyız!"26 izlenme
Kuveyt'te imam görünümlü şahıs programda kadına "başörtüsü takmazsan yerin cehennem" deyince, kadın adama tokat attı sonra üzerine meyve suyu, bardak ve sandalye fırlattı44 izlenme
‘Türkiye’mizin Kahraman Kadınları’ etkinliği için 777 bin TL harcanmış!56 izlenme
MESAM'a atanan kayyuma sanatçılardan tepki: Dışı sanatçı içi çöplük olan...447 izlenme
Enkazlar kaldırıldı felaket günyüzüne çıktı: 6 Şubat depreminin ardından neredeyse yerle bir olan Antakya'nın merkezi, drone kamerasıyla kaydedildi
TRT gelirleri ortaya çıktı: Hilal Kaplan'ın maaşının neredeyse tamamını vatandaş ödeyecek!
Beş ilde yapılan anketten Erdoğan'a şok!
Milyonlarca memura şok! Maaşlarda kesinti olacak