CHP'nin ön seçimdeki cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişinin gözaltına alınması Türkiye'nin pek çok yerinde protesto edilmeye devam ediyor. İstanbul Valiliği'nin ardından İzmir ve Ankara Valiliği de kentte 5 gün süreyle eylem ve gösteri yasağı getirdi.
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce alınan karar uyarınca il genelinde kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 21.03.2025 günü saat 10.00'dan 25.03.2025 günü saat 23.59'a kadar, 5 (beş) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yasaklanmıştır" denildi.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde yapılan işlemleri protesto amacıyla bazı sosyal medya ve benzeri platformlar üzerinden yapılan provokatif paylaşımlardan ve edinilen diğer bilgilerden halkı provoke etmek suretiyle kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşleri, akabinde şiddet eylemleri yapılacağı istihbar olunmuştur.
Bu kapsamda İlimiz genelinde; huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla önleyici kolluk tedbirleri kapsamında konusu suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi ile genel asayişin tesis edilmesi amacıyla (önceden izin verilenler hariç) kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılması, pankart/afiş asılması 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (A) ve (C) fıkraları gereğince 21 Mart 2025 Cuma günü saat 14.00'dan, 25 Mart 2025 Salı günü 23.59'a kadar yasaklanmıştır.
Yukarıda belirtilen emir ve yasaklara uymayanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.
Sözcü
Dilan Polat'ın beden işçisi olarak 'çalıştığı' ortaya çıktı43 izlenme
Yüksel Kocaman - Ayhan Bora Kaplan ilişkisindeki bağlantı baldız mı?193 izlenme
Kanal İstanbul'un yeni belgeleri ortaya çıktı!334 izlenme
Bir Tosuncuk vakası daha! 250 milyon dolarla buhar oldular!44 izlenme
Türk düşmanı Arap 515 çetesine operasyon56 izlenme
Tekel bayi saldırısı: Gözaltı sayısı dokuza yükseldi, bir zanlıya tutuklama talebi66 izlenme
Halk TV'ye gözaltılara tepki çığ gibi! Sosyal medya tek yürek oldu: "Gazetecilik susturulamaz"17 izlenme
‘Şahin alacak halimiz yok ya…’ diyen AKP’li başkan tekrar aday olmak istiyor37 izlenme
Koyu AKP'li vatandaş 'Suriyelilere iş verilirken ben işsizim. O yüzden referandumda oy kullanmayacağım !'
Cemile Bayraktar'dan skandal yeni tweet!
AKP bu anketten birinci çıktı: "Asla oy vermem" dediğiniz parti!
EYT'liler söylentiler üzerine telefona sarıldı: AKP'li vekiller 'bunaldı'